Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 24

Seimo nariai be Sauliaus Skvernelio žinios prašo premjero nepritarti jo atsistatydinimui

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijos seniūnas Petras Gražulis antradienį po Seimą lakstė kaip pašėlęs. Jis rinko kolegų parašus po prašymu, kad premjeras Algirdas Butkevičius nepritartų iš vidaus reikalų ministro posto besitraukiančio Sauliaus Skvernelio atsistatydinimui. P.Gražulis sako, kad pats S.Skvernelis apie jo akciją nieko nežino.
Seime - S.Skvernelio palaikymo akcija
Seime - S.Skvernelio palaikymo akcija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per vieną dieną P.Gražuliui pavyko surinkti 75 Seimo narių parašus. Anot jo, pasirašė absoliučiai visi „tvarkiečiai“, taip pat parlamentarai iš socialdemokratų, Darbo partijos, konservatorių, liberalų, Lenkų rinkimų akcijos frakcijų ir mišrios Seimo narių grupės.

Tarp raštą pasirašiųsių ir keli "darbiečiai" - pirmasis Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas, tai pačiai frakcijai priklausantis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas, nors S.Skvernelį trauktis griežtai paragino Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė.

„Manome, kad pradėtą reformą reikia baigti, kad reforma vykdoma gana sėkmingai, suderinus su vidaus reikalų sistemos profesinėmis sąjungomis, su darbuotojais, nekelia įtampos. Žmogus atėjęs iš tos sistemos, gerai ją pažįsta, žino, kur reikia permainų. Jo dėka priimtas Vidaus tarnybos statutas, kuris dvi kadencijas buvo nepriimtas. Čia yra didelis jo darbas“, – gyrė S.Skvernelį parlamentaras. 

Anot jo, negalima leisti, kad S.Skvernelis dabar netektų pareigų, kai jo pradėtus darbus reikia tik tęsti. „Manome, kad būtina palikti jį ministru“, – įsitikinęs P.Gražulis.

Aš manau, kad ministras pats kažin, ar būtų pritaręs, kiek žinau jo orumą, – sakė P.Gražulis.

Jis aiškino, kad pats S.Skvernelis apie šią „tvarkiečių“ iniciatyvą nieko nežino. 

„Aš su ministru nekalbėjau. Jis yra parašęs pareiškimą, nes yra garbingas žmogus. Jis susitiks su premjeru. Manau, kad premjeras atsižvelgs į Seimo narių prašymą. Aš manau, kad ministras pats kažin, ar būtų pritaręs, kiek žinau jo orumą. Kodėl mes, Seimo nariai, turime klausti ministro? Mes turime nuomonę“, – sakė P.Gražulis. 

Atkreipus dėmesį, kad žmogaus per prievartą dirbti negalima versti, P.Gražulis sakė iš viešų S.Skvernelio pasisakymų supratęs, kad premjerui galvojant, jog jis gali tęsti darbus, ministras liks poste. 

S.Skvernelis atsistatydinimo pareiškimą parašė praėjusį penktadienį, kai išgirdo prezidentės Dalios Grybauskaitės komentarą, kad jau ne pirmą kartą demonstruoja žemą politinį lygį ir vengia prisiimti atsakomybę. Ministras sprendimą priėmė po praėjusio ketvirtadienio įvykių, kai sulaikytasis Igoris Molotkovas iš patrulių atėmė automatą ir pabėgo iš Vilniaus 6-ojo policijos komisariato kiemo. Bėglio penkias valandas po visą Vilnių ieškojo keli šimtai pareigūnų. Jis tik prieš vidurnaktį buvo sulaikytas namuose, nors jau gerokai anksčiau ten buvo palikta pasala.

Per šias gaudynes S.Skverneliui skambino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Ji piktinosi, kad nėra informuota, pokalbis įkaito, politikai apsižodžiavo, o kitą dieną Seimo pirmininkė pareiškė buvusi įžeista.

„Po viešos Prezidentės kritikos stokojant politinės kultūros vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis nutarė trauktis iš Vyriausybės.

S.Skvernelis iki šiol nėra tapęs ją į ministro postą delegavusios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariu. Ministru jis tapo prieš metus. Beje, tuomet „Tvarkos ir teisingumo“ partijos valdyba nė nespėjo aptarti S.Skvernelio kandidatūros. Jo skyrimo dokumentus prezidentė tuomet pasirašė nepraėjus nė dviem valandoms po to, kai premjeras įvardijo, kad ministru „tvarkiečiai“ siūlo S.Skvernelį.

Kai kurie „Tvarkos ir teisingumo“ nariai tuomet nė nežinojo, kad partija siūlys šią kandidatūrą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius