-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 19

Seimo nariai siūlo uždrausti reklamą LRT programose

Seimo narys Gintaras Songaila pateikė Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo kai kurių straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektą, kuriame reklama LRT programose draudžiama, išskyrus socialinę reklamą.
Televizorius
Televizorius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Įstatymo projekte taip pat siūloma pakeisti LRT tarybos sudarymo tvarką bei papildyti LRT tarybos nario atšaukimo iš pareigų pagrindus, suteikiant teisę atšaukti Tarybos narį iš užimamų pareigų, jei jis netinkamai arba aplaidžiai vykdo Tarybos nario pareigas arba jų iš viso nevykdo, savo veiksmais pažemina Tarybos nario garbę ir menkina jos autoritetą arba sukelia interesų konfliktą ir todėl praranda jį paskyrusios institucijos ar organizacijos pasitikėjimą. Įstatymo projektu taip pat siekiama išplėsti sąrašą asmenų, kurie negali būti Tarybos nariais, teigiama Seimo pranešime.

Įstatymo projekto 5 straipsnyje (keičiamo įstatymo 12 str.) siūloma papildyti LRT generalinio direktoriaus atleidimo iš pareigų pagrindus ir numatyti, kad LRT generalinis direktorius gali būti atleistas iš pareigų ne tik dėl Tarybos pareikšto nepasitikėjimo juo, bet ir nepasiekus Tarybos nustatytų kasmetinių veiklos planų įgyvendinimo rezultatų, jei už tai balsuoja daugiau kaip pusė visų Tarybos narių. Tačiau už pasiektus Tarybos numatytus rezultatus generalinis direktorius Tarybos sprendimu galėtų būti skatinamas išmokant jam iki 2 atlyginimų dydžių premijas.

Siekiant sustiprinti LRT, kaip visuomeninio transliuotojo, statusą ir užtikrinti tinkamą LRT skiriamų valstybės biudžeto lėšų panaudojimą siūloma numatyti, kad LRT lėšas, gaunamas iš valstybės biudžeto, draudžiama naudoti LRT komercinei veiklai, kuria nėra tenkinamas viešasis interesas, taip pat laidų ir kitų audiovizualinių kūrinių, neatitinkančių šio įstatymo 3 ir 4 straipsniuose nustatytų principų ir reikalavimų, kūrimui ir įsigijimui. Numatyti, kad LRT programų ir laidų sukūrimo, jų parengimo transliuoti ir kitos susijusios paslaugos turi būti perkamos ir informacija apie šiuo būdu sudarytas sutartis turi būti skelbiama Vyriausybės nustatyta tvarka.

Įstatymo pataisas parengė Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai Seime Gintaras Songaila, Valentinas Stundys ir Tautos prisikėlimo frakcijai atstovaujanti Arūnė Stirblytė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius