2021 04 27

Seimo nariai tyrėsi, ar turi antikūnų: pas pirmąja doze pasiskiepijusį J.Razmą jų nerasta

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį per Seniūnų sueigos posėdį pranešė, kad antikūnų testus atliko kiek daugiau nei pusė parlamentarų. Didžiajai jų daliai susiformavo antikūnai. Tačiau, kaip pranešė Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma, jam po pirmosios vakcinos dozės antikūnai nesusiformavo.
Jurgis Razma
Jurgis Razma / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo seniūnų sueigoje vėl keliant klausimą dėl parlamento darbo karantino metu ir laisvinant tam tikrus ribojimus šalyje, V.Čmilytė-Nielsen kolegas informavo, kad praėjusią savaitę antikūnų testus atliko 76 parlamentarai.

„70 iš jų atsakymas yra teigiamas. Vadinasi, jie turi antikūnų. 6 – neturi. Ir kadangi visgi tik šiek tiek daugiau nei pusė atliko antikūnų testą, šį ketvirtadienį vėl bus sudaryta galimybė tiems, kurie dar jo neatliko, tai padaryti. Nes tikrai ketvirtadienį ir eilės susidarė, ir kai kurie tiesiog nespėjo dėl visiškai objektyvių priežasčių“, – nurodė Seimo pirmininkė.

V.Čmilytė-Nielsen negalėjo atsakyti, ar tarp antikūnų neturinčių parlamentarų yra pasiskiepijusių nuo COVID-19. Esą jos turimi duomenys nėra susieti su konkrečiais žmonėmis.

„Galiu pasakyti, kad vienas toks pavyzdys esu aš. Pasiskiepijau, o antikūnų – nulis. Vadinasi, gali būti tokių atvejų“, – atsakė J.Razma.

Kartu jis pažymėjo, kad buvo paskiepytas tik viena vakcinos doze. O pirmasis skiepas gali ir neužtikrinti imuniteto.

Atsakydama į parlamento vicepirmininko Andriaus Mazuronio klausimą dėl įprasto darbo Seime organizavimo, V.Čmilytė-Nielsen minėjo, kad yra du momentai.

Ji priminė, kad pirmadienį paskelbta, jog Vilniuje užpildytų COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičius pasiekė kritinę ribą.

„Situacija nėra lengva ir pradėti laisvinimus šiandieną nuo Seimo, grįžti į visiškai įprastą darbo ritmą, manau, būtų visiškai neatsakinga. Kitas dalykas – man teko bendrauti su kitų Baltijos ir Šiaurės šalių parlamentų pirmininkais.

Nė vienas iš mus supančių šalių parlamentų nedirba įprasta tvarka. Tiesiog nėra tokio pavyzdžio žvelgiant į kaimynines šalis. Arba dirba proporcingas skaičius pozicijos ir opozicijos, tai yra penktadalis tik ateina į posėdžius ar kažkaip kitaip organizuojami balsavimai, arba dirba nuotoliniu būdu“, – antradienį per Seimo seniūnų sueigos posėdį kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Parlamentarai, kaip ir valstybės vadovai, ministrai buvo skiepijami „AstraZeneca“ vakcinomis, kai po pranešimų apie galimą krešulių susidarymą po skiepo norėta padrąsinti visuomenę nesibaiminti šios vakcinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius