Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 04

Seimo nariams – daugiau saugumo: posėdžių salėje įrengs pertvaras

Toliau grėsmingai plintant koronavirusui Seimo plenarinių posėdžių salėje kitą savaitę planuojama įrengti specialias pertvaras tarp parlamentarų sėdimų vietų. Kai kurie parlamentarai jų pasigedo jau ketvirtadienį, Seimui po daugiau kaip savaitės pertraukos susirinkus posėdžiauti.
Seime renkamas paskutinis Seimo vicepirmininkas
Seimo posėdis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiuo metu Seimo kanceliarijoje vyksta pertvarų ir jų montavimo darbų pirkimo procedūros.

„Šią savaitę buvo bandomi skirtingi pertvarų variantai ir tikslinami reikalavimai. Kaina paaiškės gavus pasiūlymus. Pasiūlymų pateikimo data – gruodžio 7 dieną. Tikimasi, kad pertvaros posėdžių salėje bus sumontuotos kitą savaitę“, – sakė Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seime vyksta LR Vyriausybės valanda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seime vyksta LR Vyriausybės valanda

Bando įteisinti nuotolinį darbą

Registruotos Seimo statuto pataisos, numatančios galimybę parlamentarams posėdžiauti nuotoliniu būdu.

Pasak Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, techniniai sprendimai dėl nuotolinio darbo turėtų būti parengti per 3–4 savaites.

„Mes tiksliai tos datos, žinoma, nežinome, bet iki gruodžio pabaigos sprendimai turėtų būti jau vietoje ir mes galėtume pereiti visiškai prie nuotolinio darbo“, – komentavo Seimo pirmininkė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

Iki tol, kaip nurodė V.Čmilytė-Nielsen, numatytos visos priemonės, kurios užtikrintų kiek galima saugesnį Seimo narių darbą.

Uždarytos poilsio erdvės

Pasak J.Anskaitienės, parlamentarai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai aprūpinami asmeninėmis apsaugos priemonėmis (kaukėmis, respiratoriais, pirštinėmis, veido skydais, akiniais), rankų ir avalynės dezinfekavimui naudojami dezinfekavimo skysčiai, dezinfekuojamos durų rankenos, laiptų turėklai, sanitarinių mazgų patalpos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seime
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seime

„Neeksploatuojamos poilsio erdvės ir rūkymo patalpos. Įeinant į Seimo rūmus matuojama įeinančio asmens kūno temperatūra. Prieš Seimo komiteto, Seimo komisijos posėdį, jei jis vyksta komiteto, komisijos posėdžių salėje, dezinfekuojamas posėdžių stalo paviršius, kėdžių atlošai, mikrofonai, prieš Seimo posėdį dezinfekuojamos Seimo posėdžių salės patalpos“, – pasakojo Seimo Spaudos biuro patarėja.

Neeksploatuojamos poilsio erdvės ir rūkymo patalpos. Įeinant į Seimo rūmus matuojama įeinančio asmens kūno temperatūra.

Sužinojus, kad Seimo narys ar Seimo kanceliarijos darbuotojas susirgo koronavirusu, dezinfekuojamas jo kabinetas ir greta esančios patalpos, su juo kontaktavusiųjų parlamentarų ir kanceliarijos darbuotojų kabinetai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Seimo nario kabinetas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Seimo nario kabinetas

Seimo padalinių vadovai pagal galimybes darbuotojų darbą organizuoja nuotoliniu būdu. Seimo komitetų ir komisijų posėdžiai pagal galimybes taip pat organizuojami nuotoliniu būdu.

Maitinimo paslaugas teikianti įmonė maistą teikia tik išsinešimui.

Seimo rūmuose neorganizuojami renginiai ir ekskursijos. Nerengiami susitikimai su lankytojais, išskyrus atvejus, kai tai būtina Seimo darbui užtikrinti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Seimas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Seimas

„Be išvardytų priemonių, laikomasi ir kitų su COVID-19 ligos suvaldymu susijusių Vyriausybės nutarimų nuostatų, sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimų, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nurodymų ir Seimo valdybos sprendimų“, – aiškino J.Anskaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius