Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

Seimo nario A.Mockaus žodžio vertė: viešai pažadėjo nebalsuoti už naują Darbo kodeksą, bet balsavo

Šiaulietis Seimo narys socialdemokratas Arvydas Mockus liepos 11 dieną regioninėje ir respublikinėje žiniasklaidoje paskelbė, jog už tokį Darbo kodeksą, koks priimtas ketvirtadienį, tikrai nebalsuos, nes jis daug kam žalingas. Davė žodį, tačiau balsavo. Vėliau pabrėžė, kad yra žodžio žmogus – balsavo, nes žodžiu susitarta kodekso tokio nepalikti.
Arvydas Mockus
Arvydas Mockus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo narys A.Mockus 2016 metų liepos 11 dieną įvairiose žiniasklaidos priemonėse paskelbtame savo tekste skelbė, jog bijo „atsiverti, apnuoginti savo jausmus“, tačiau pareiškė būsiąs atviras.

„Kai išgirstu apie naująjį Darbo kodeksą, apie vadinamąjį socialinį modelį, norisi garsiai sušukti: STOP! Pakanka gąsdinimų, pakanka iš vienos ir kitos pusės grūsti žmonėms į galvą agresyvią propagandą. Pakanka emocijų, kurios dažniausiai trukdo priimti teisingus sprendimus“, – rašė A.Mockus.

Politikas teigė, kad nuo tokio Darbo kodekso, koks patvirtintas rugsėjo 15-ąją, nelaimingi visi – darbuotojai ir darbdaviai, dalis Seimo ir prezidentūra.

„Negaliu balsuoti už naująjį Darbo kodeksą, nes yra daug neatsakytų klausimų. Nes matau, kad šiandien priimti įstatymą, kuris veiktų ir kurį visi – ir darbdaviai, ir darbuotojai – vykdytų, neįmanoma“, – anuomet rašė Seimo narys.

Dabar balsavimo išklotinė kalba visai ką kitą. A.Mockus balsavo už Darbo kodekso be pakeitimų, kaip ir dauguma socialdemokratų.

Balsavimas
Balsavimas

– Kodėl balsavote kitaip nei kalbėjote? – paklausė 15min A.Mockaus.

– Buvo sutarta frakcijoje priimti kodeksą, tačiau jį patobulinti. Galėjome priimti Prezidentės veto ir tuomet tobulinti, bet tuomet į blogąją pusę būtų nuėjęs... O dabar – priėmėme ir tobulinsime.

Po balsavimo visi puolė dejuoti, o kai reikia tobulinti – niekas nenori.

– O jei į Seimą nepakliūsite, kaip tobulinsite?

– Nesijaudinkite – tikrai pakliūsiu, net neabejoju. Be to, pakeitimus kodekse įsipareigojame atlikti iki kadencijos pabaigos.

– Ar yra koks dokumentas, ar tai tik žodinis susitarimas?

– Tai žodinis susitarimas. Žinot, kaip su žodžiu yra – esu žodžio žmogus ir dar nė vieno neapgavau. Aš pasitikiu komanda.

– Bet veiksmų planą turite?

– Po balsavimo visi puolė dejuoti, o kai reikia tobulinti – niekas nenori. Buvo siūlomi apie 22 pakeitimai. Mes išpildysime 11 jų – apie pusę. Pamatysite – jau kitą savaitę pradėsime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius