-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 11 10

Seimo nario J.Džiugelio COVID-19 testas neigiamas, bet pirmajame naujo Seimo posėdyje jis nedalyvaus

Seimo narys konservatorius Justas Džiugelis antradienį pranešė, kad jo koronaviruso testo rezultatas – neigiamas. Tačiau penktadienį vyksiančiame Seimo posėdyje, kuriame prisieks naujai išrinkti parlamentarai, jis sako nedalyvausiantis, nes tai bus 10-oji jo saviizoliacijos diena.
Jusas Džiugelis
Jusas Džiugelis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Gavau vakar daryto COVID-19 testo rezultatus – atsakymas neigiamas. Tačiau penktadienį vyksiančiame Seimo posėdyje, kur prisieks naujai išrinkti parlamentarai, dalyvauti, deja, negalėsiu. Kodėl? Vadovaujantis naujausiu ekstremalios situacijos vadovo, ministro Verygos įsakymu, tai bus dešimtoji, paskutinė, mano saviizoliacijos diena.

Ir man paskambinusi NVSC specialistė tikino, jog neigiamas testas atleidžia nuo saviizoliacijos. Vis dėlto, papasakojus apie naujausią ministro įsakymą, galiausiai ji pripažino, kad tvarkos keičiasi taip greitai ir dažnai, jog net specialistai nespėja sekti informacijos“, – savo feisbuko paskyroje antradienį paskelbė J.Džiugelis.

Jo teigimu, taikomos saviizoliacijos tvarkos prieštarauja viena kitai:„kontaktavusių su sergančiuoju koronavirusu asmenų nustatymas visiškai strigęs, nei elektroninės registracijos po sąlyčio su sergančiuoju, nei informavimo sistemos neveikia“, – mano jis.

Jis papildo, kad nueinanti valdžia nežinojo nei anksčiau, nei dabar kaip valdyti blogėjančią COVID-19 situaciją. Chaotiškų įsakymų srautas rodo, kad nueinanti valdančioji dauguma nei žinojo per pirmąją koronaviruso bangą, nei žino dabar, kaip valdyti kasdien blogėjančią situaciją.

„Visas šis chaosas kainuoja pinigus valstybei ir verslams, kelia sumaištį darbovietėse ir šeimose, gadina visiems nervus, kelia nepasitikėjimą sveikatos apsaugos sistema ir valstybe. Todėl nekantriai laukiu, kol bus atstatytas su sergančiuoju kontaktavusių asmenų nustatymas. Kol žmonės apie saviizoliaciją bus informuojami praėjus valandoms, o ne savaitėms.

Kol tvarkos leis bent už pinigus pasidaryti testą ir neigiamas jo rezultatas leis grįžti į darbus. O iki tol raginu elgtis sąmoningai, saugoti save ir kitus, nes pasitikėti kol kas galime tik savimi. Na, bent jau kol sveikatos apsaugos sistema sulauks naujo vadovo“, – rašo parlamentaras.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Justas Džiugelis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Justas Džiugelis

Apie saviizoliaciją J.Džiugelis paskelbė lapkričio 5 d., po kontakto su koronavirusu užsikrėtusia slaugytoja.

Naujasis Seimas į pirmą posėdį rinksis penktadienį, lapkričio 13 dieną. Jo metu naujieji Seimo nariai duoda priesaiką, išrenkamas Seimo pirmininkas ir pavaduotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius