Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 17

Seimo nario kėdė atiteko Nagliui Puteikiui

Ypatingai vangiai vykusį antrąjį rinkimų į laisvą vietą Seime turą Klaipėdos Danės apygardoje, pirminiais duomenimis, laimėjo Tėvynės sąjungos kandidatas Naglis Puteikis.
N.Puteikis
N.Puteikis / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis buvęs kultūros viceministras surinko apie 60 proc., o jo varžovas Aloyzas Každailevičius – daugiau nei 39 proc. balsų. Rinkimų dieną savo balsą atidavė itin mažai – 10,5 proc. rinkėjų. Anot Danės rinkimų apygardos komisijos pirmininkės Jolantos Pranckevičienės, rinkimai vyko sklandžiai, nei vieno nusiskundimo negauta. Naujasis Seimo narys darbą pradės rudens sesijos metu.

Tikėjosi blogesnio

J.Pranckevičienės teigimu, rinkėjai tokie pasyvūs todėl, kad rinkimai vyksta vasaros sezono metu, kai nemažai žmonių atostogauja, be to, apie tik vienoje apygardoje vykstančius rinkimus žmonės gauna daug mažiau informacijos, tad ir susidomėjimas mažesnis. Tiesa, komisijos pirmininkė džiaugėsi, kad rinkėjų aktyvumas ženkliai, lyginant su liepos 3 d. vykusiu pirmuoju turu, nesumažėjo, nors tai buvo prognozuota. Per pirmąjį rinkimų turą balsavo 10,7 proc. rinkėjų.

J.Pranckevičienė taip pat teigė mananti, kad balsuojant internetu rinkėjai būtų aktyvesni, balsuotų daugiau jaunų žmonių.

Tuščios salės

S.Daukanto apylinkėje rinkimų dieną tvyrojo tyla. Iki 14 val. į ją buvo atėję balsuoti vos 38 rinkėjai iš čia užregistruotų 985. Apylinkės komisijos pirmininkas Aurimas Šiaškas teigė pirmojo rinkėjo laukęs net pusantros valandos, o ir po to nei jis, nei kiti komisijos nariai daug darbo neturėjo. A.Šiaškas taip pat atkreipė dėmesį tūkstančius nepanaudotų rinkimų biuletenių, kuriuos pasibaigus balsavimui apylinkių komisijoms teks karpyti.

Panašus vaizdas ir Gimnazijos rinkimų apylinkėje, kuri apygardoje yra viena didžiausių. Erdvi tuščia salė, kurioje 6 komisijos nariai ir 2 stebėtojai priima pavienius rinkėjus. Komisijos pirmininkė Aleksandra Gurnaja minėjo, kad, nors dauguma rinkėjų – vyresnio amžiaus žmonės, per antrąjį rinkimų turą pasirodė daugiau jaunimo, nei per pirmąjį. Pirmininkės teigimu, daugiausia rinkėjų atėjo po 10 val. ir apie 18 val. – įdienojus pasirodo grįžtantys iš sekmadieninių mišių, vakare – iš sodų.

Dėl V.Grubliausko nuomonės sutapo

Į Kuršių apylinkę iš pilietinės pareigos balsuoti atėjusi gamykloje dirbanti Janina Ivanova teigė, kad šie rinkimai neturi prasmės ir nebuvo įsitikinusi, ar per likusius vienerius kadencijos metus Seime kandidatas gali nuveikti kažką naudingo.

„Jeigu niekas neis, tai gal trečią kartą reikės balsuoti, o tai valstybei kainuoja“, – teigė Birutė Mikutienė, šiuo metu bedarbė. Jos nuomone, rinkimai neturi jokios reikšmės, jų įtaka – abejotina.
 

Priešingai mano finansininkė Danguolė Šredersienė – jos teigimu, laisvą vietą Seime kažkas turi užimti, o tai – rinkėjų sprendimas. Moteris taip pat mano, kad net ir per vienerius metus Seime bet kuris iš kandidatų būtų atlikęs naudingą darbą, kadangi jie abu yra aktyvūs ir daug nuveikę čia, Klaipėdoje.

Visos trys rinkėjos tai, kad Vytautas Grubliauskas Seimo nario kėdę iškeitė į Klaipėdos mero postą,  nors iki kitų Seimo rinkimų liko vos metai, vertino teigiamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius