-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 02

Seimo nario Valdo Vasiliausko pinigų detektyvas: deklaracijoje – nuliai, o piniginė pilna

Parlamentaras Valdas Vasiliauskas dievagojasi, kad nėra skurdžius ir per pusantrų metų Seime neišleido visų iki tol sukauptų turtų, nors taip buvo galima pamanyti atsivertus Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtą politikų ir valdininkų 2013 metų turto deklaracijų išklotinę.
Valdas Vasiliauskas
Valdas Vasiliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Joje antradienį buvo nurodoma, kad „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai priklausantis V.Vasiliauskas neturi nė lito santaupų, jokio turto ir jokių skolų. Tuo metu jo žmona Gražina, antradienio duomenimis, buvo deklaravusi tik 7,5 tūkst. litų santaupų.

Trečiadienį V.Vasiliausko deklaracija iš VMI bazės išvis dingo. Suvedus į paiešką V.Vasiliausko duomenis, sistema rodė, kad jokių duomenų apie jį ir jo žmoną nėra. V.Vasiliausko pavardės nebuvo ir bendrame visų deklaracijų sąraše, kurį galima atsisiųsti.

15min.lt pradėjus domėtis, kaip taip nutiko, ir kiek turto iš tiesų šiuo metu turi buvęs milijonierius V.Vasiliauskas, paaiškėjo, kad antradienį į viešumą pateko ne galutinė Vasiliauskų šeimos deklaracija.

15min.lt pradėjus domėtis, kaip taip nutiko, ir kiek turto iš tiesų šiuo metu turi buvęs milijonierius V.Vasiliauskas, paaiškėjo, kad antradienį į viešumą pateko ne galutinė Vasiliauskų šeimos deklaracija.

Tikslino paskutinėmis dienomis

VMI komunikacijos vadovas Darius Buta 15min.lt paaiškino, kad antradienį buvo skelbta ankstesnė Vasiliauskų turto ir pajamų deklaracija, teikta iki paskutinio taisymo rugsėjo 29 d, o paskui ji trumpam dingo, nes duomenys buvo atnaujinami, įtraukiant paskutiniuosius pakeitimus.

„Situacija tokia, kad mokesčių mokėtojas tikslino deklaraciją rugsėjo 29 dieną – tuo metu, kai sistemos kaip tik jas „išvedinėjo“ į viešumą. Tuo metu V.Vasiliausko deklaracija buvo apdorojama ir sistema elementariai negalėjo neišanalizavusi jos pateikti“, – ketvirtadienį paaiškino D.Buta.

Netrukus VMI ištaisė klaidas ir pateikė V.Vasiliausko ir jo žmonos deklaraciją, kurioje įtraukti ir paskutiniai taisymai.

V.Vasiliausko turto ir pajamų deklaracija
V.Vasiliausko turto ir pajamų deklaracija

Joje ir vėl nurodoma, kad V.Vasiliauskas neturi jokio turto, jokių santaupų, jokių skolų. Tuo tarpu V.Vasiliausko žmona Gražina rugsėjį nurodė sutaupiusi dar 550 litų. Pirmadienį patikslintoje deklaracijoje vietoj 7521 lito santaupų nurodoma turint 8071 litą.

V.Vasiliausko žmonos deklaracija
V.Vasiliausko žmonos deklaracija

Kaltino žmoną

Pats V.Vasiliauskas apie savo deklaracijoje nurodytus nulius dėjosi sužinojęs tik iš 15min.lt. Jis tvirtino, kad per porą metų Seime iš milijonieriaus tikrai nepavirto skurdžiumi.

„Dabar nieko? Negali būti. Turi būti nurodyta apie 700 tūkst. litų, kaip ir pernai. Velnias, jei kažkas ne taip, reikia pasitikslinti. Čia rimti dalykai“, – stebėjosi viešai teikiamais duomenimis apie jo finansus V.Vasiliauskas.

Jaučiu, kad čia man pridirbo mano sutuoktinė, – spėliojo V.Vasiliauskas.

Jis teigė, kad klaidų deklaracijoje galėjo atsirasti nebent dėl žmonos Gražinos kaltės, mat ji savo duomenis sugalvojo patikslinti paskutinę savaitę.

„Jaučiu, kad čia man pridirbo mano sutuoktinė. Žinau, kad ji su sūnum prisėdus kažką krapštė, bet man neparodė. Ji lyg įrašė tuos savo 7 tūkstantėlius, nes aš jų nebuvau įrašęs ir, matyt, prikliurkino. Paskui man atėjo pranešimas iš VMI, kad yra patikslinta rugsėjo 29 d., bet aš nepatikrinau, kas ten tikslinta. Mano deklaracijoje niekas nesikeitė, ji turėjo būti tokia, kokia buvo pernai“, – aiškino jis.

Pernai, deklaruodamas 2012 m. turėtą turtą, V.Vasiliauskas buvo nurodęs turintis beveik 765 tūkst. litų santaupų ir turto beveik už 593 tūkst. litų.

Dar anksčiau, 2012 m. kandidatuodamas į Seimą su partija „Drąsos kelias“, V.Vasiliauskas nurodė turįs 390 tūkst. privalomo registruoti turto, vertybinių popierių, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių daugiau nei už 13 tūks. litų, o piniginių lėšų sukaupęs net 1 mln. 85 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius