Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 20

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas kviečia frakcijų seniūnų pasitarimą dėl Vitalijaus Gailiaus pasisakymų

Jungtinėse Amerikos Valstijose viešintis Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas pranešė pirmadienį kviesiantis visų Seimo frakcijų seniūnus į pasitarimą „dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie galimą poveikį politikams ir pareigūnams“.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

V.Gedvilas ketvirtadienio vakarą BNS nurodė turintis omenyje Seimo opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Vitalijaus Gailiaus pasakojimus žiniasklaidai apie jo atleidimo iš Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) aplinkybes.

„Aš tik čia, būdamas Amerikoje, sužinojau visą tą informaciją, turiu omeny dėl (Vytauto) Giržado, dėl šito V.Gailiaus... Tai ten dėl to, kad kažkas kažkokį spaudimą darė, dar kažką darė. Paskui pakomentuosim, kai grįšim, galiu duoti savo patarėją Mantvydą“, – BNS telefonu iš JAV ketvirtadienio vakarą sakė V.Gedvilas.

„Jūs turbūt žinote, pasirodė žiniasklaidoje informacija, kur vienas Seimo narys, konkrečiai V.Gailius, supratau, kiek parašyta, gan kategoriškai tam tikrus teiginius išsakė. (...) Tų veiksmų visokių yra aprašyta, ne tik prezidentės yra, ten visa eilė klausimų įvardinta, dėl to yra kviečiami visų frakcijų seniūnai pasitarti šiuo klausimu“, – Seimo vadovo mintį tęsė kelionėje į JAV jį lydintis patarėjas užsienio politikos klausimais „darbietis“ Mantvydas Bekešius.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis parlamento vadovo ketvirtadienio vakarą išplatintą kvietimą frakcijų seniūnams vadino neadekvačiu.

„Manau, kad nėra čia visai adekvatu. Tai, kad kviečiami seniūnai pasitarti, tai labai gerai. Pasigendu tų pasitarimų, jie ir dažniau galėtų būti ir kitais įvairiais klausimais. Bet specialiai esant komandiruotėje šaukti tokį pasitarimą, čia galbūt perlenkta lazda“, – BNS sakė E.Masiulis.

Pasak Liberalų sąjūdžio pirmininko, jo frakcijos kolega V.Gailius jau ne kartą anksčiau yra kalbėjęs apie galimai neteisėtą kai kurių pareigūnų elgesį FNTT vadovų atleidimo istorijoje.

„Šioje vietoje nieko naujo V.Gailius nėra pasakęs. Jis tai pasakęs yra, kai dar praėjusioje Seimo kadencijoje vyko parlamentinis Antikorupcijos komisijos tyrimas. Aplinkybės pasikeitė tik tiek, kad ir teismas savo sprendimais patvirtino, kad atleisti FNTT pareigūnai kalbėjo tuos dalykus, kuriuos gali pagrįsti. (...) Yra V.Gailiaus pateikti duomenys arba faktai, tai reikia vertinti šioje situacijoje, kokia galėtų būti tolimesnė tąsa, ar parlamentinis tyrimas turėtų būti, ar nieko nedaryti šioje situacijoje“, – teigė E.Masiulis.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas V.Gailius LRT televizijai šią savaitę pakartojo, jog būdamas FNTT vadovu buvo neteisėtai spaudžiamas atleisti savo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

„Taip, aš buvau neteisėtai ir nusikalstamai spaudžiamas padaryti neteisėtus veiksmus. Tai  patvirtino teismo nutartis dėl dviejų neteisėtų įsakymų. Buvau spaudžiamas tiek Vidaus reikalų ministerijos vadovų,  tiekpPrezidentūros daryti neteisėtus veiksmus“, – sakė V.Gailius.

V.Gailius ir V.Giržadas buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio sprendimu iš FNTT atleisti 2012 metų vasario 15 dieną. Šį žingsnį ministras motyvavo Valstybės saugumo departamento medžiaga.

Pirmadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) patenkino V.Giržado skundą ir atleidimą iš FNTT direktoriaus pareigų pripažino neteisėtu, nurodė jį grąžinti į pareigas ir atlyginti už priverstines pravaikštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius