-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 16

Seimo pirmininkė apie R.Cytacką: buvusi viceministrė viršijo savo įgaliojimus

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako neigiamai vertinanti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovės Renatos Cytackos pasipriešinimą valdančiųjų sprendimui dėl visų viceministrų atsistatydinimo prieš Vyriausybei grąžinant įgaliojimus po prezidento rinkimų.
Renata Cytacka
Renata Cytacka / Energetikos ministerijos nuotr.

„Aš vertinu labai neigiamai, iš esmės energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius tikrai labai gerai dirba, priekaištų didelių nėra, ir prezidentė jį buvo gerai įvertinusi, ir iš esmės viceministrė, mano nuomone, viršijo savo įgaliojimus, savo tautinį klausimą pastatydama aukščiau nei mūsų valstybės valdžios formavimo klausimą“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

R.Cytacka vienintelė iš viceministrų buvo atsisakiusi trauktis, taip sukeldama grėsmę ir paties ministro likimui poste. Vėliau ji sutiko trauktis ir naujojo kabineto tvirtinimo išvakarėse J.Neverovičius atleido R.Cytacką iš pareigų jos pačios prašymu.

Man buvo labai keista, kad LLRA ganėtinai sudėtingai sprendė šitą klausimą. Manau, tai buvo noras pademonstruoti, kad jie gali pasielgti kitaip.

„Aš manau, kad tai galbūt buvo paties pirmininko nurodymas, pono Valdemaro Tomaševskio, bet aš noriu priminti, kad jis buvo koalicinėj taryboj, neprieštaravo tam sprendimui, todėl man buvo labai keista, kad LLRA ganėtinai sudėtingai sprendė šitą klausimą. Manau, tai buvo noras pademonstruoti, kad jie gali pasielgt kitaip“, – situaciją komentavo parlamento vadovė.

R.Cytacka atleista po to, kai premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, jog ji nepateisino lūkesčių, tačiau ją delegavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija siekė, kad R.Cytacka liktų poste. Prezidentės palaikymą turintis ministras iki antradienio vakaro privalėjo atleisti viceministrę, nes kitu atveju premjeras žadėjo nebeteikti jo kandidatūros prezidentei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius