Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 28

Seimo pirmininkė apie save: tai yra laikas, kai turi grįžti Loreta Graužinienė 

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė neketina užleisti pozicijų politikoje – žada būti ryškesne, „daugiau išsakyti savo nuomonę“, taip pat patvirtino kandidatuosianti kitų metų Seimo rinkimuose.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Palinkėjau sau būti griežtesnei, reiklesnei, daugiau ir atviriau kalbėti, daugiau išsakyti savo nuomonę ir poziciją, ir manau, kad tai yra laikas, kai turi sugrįžti Loreta Graužinienė“, – pirmadienį Lietuvos televizijos „Laba diena, Lietuva“ laidoje sakė L.Graužinienė.

Darbo partiją praėjusią savaitę palikęs jos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas pareiškė, kad Seimo pirmininkė L.Graužinienė visiškai prarado įtaką, taip pat į posėdį susirinkusiai tarybai pasakė, kad neišnaudojami partijos atstovų užimami postai.

L.Graužinienė tuo tarpu sako, jog jos tolesnį likimą politikoje lems rinkėjai: „Aš planuoju kandidatuoti į Seimą, ar būsiu išrinkta, spręs rinkėjai, ar būsiu išrinkta vienmandatėje apygardoje, spręs Ukmergės krašto žmonės“.

Klausiama, ar varžytųsi dėl partijos pirmininko posto, jei jį nuspręstų palikti V.Mazuronis, susidūręs su dilema – Europos Parlamento (EP) mandatas ar lyderio pozicija „darbiečių“ sąraše, L.Graužinienė atsakė, jog partijos vadovui nėra būtina vesti partijos į Seimą, įmanomi ir kiti variantai.

„Pirmininkas turi galimybę pagal įstatymą vesti sąrašą, bet išrinkus jį į Seimą jis automatiškai netektų EP mandato, ir tai ne tik mūsų partijai (aktualu), tai lies daug partijų. (...) Dėl to (ar vesti partiją į rinkimus tikriausiai prarandant EP mandatą), tai bus partijos pirmininko apsisprendimas, ir partija laukia jo apsisprendimo, o kad partijos pirmininkas negalėdamas vesti sąrašo negali būti pirmininku, yra įvairių variantų, todėl per anksti kalbėti apie tai“, – sakė L.Graužininė.

2003 metais įkūręs Darbo partiją V.Uspaskichas jai vadovavo iki 2013 metų, o praėjusią savaitę paskelbė paliekantis partiją.

Daugiau nei prieš dvejus metus – 2013 metų liepos 12 dieną – už sukčiavimą ir apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą buvusiam Darbo partijos vadovui V.Uspaskichui Vilniaus apygardos teismas skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, taip pat bausmės skirtos ir dar keliems „darbiečiams“.

Pirmos instancijos teismo sprendimą apskundė tiek nuteistieji, tiek prokuratūra. Prokuroras apeliacinio teismo siūlo bausmes griežtinti, kaltinamieji prašo juos išteisinti, teigdami, kad tai politinė byla.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų (beveik 7 mln. eurų) pajamų ir 23 mln. litų (6,6 mln. eurų) išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius