Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 25 /10:14

Seimo pirmininkė dėl skaidresnės išlaidų sistemos sprendimo tikisi birželio pradžioje

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikisi, kad sprendimas dėl skaidresnės savivaldos tarybų išlaidų sistemos galėtų būti priimtas birželio pradžioje.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen

Taip ji kalbėjo prieš susitikimą su parlamentinių partijų frakcijų seniūnais, per kurį ketinama aptarti Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto rengiamas pataisas dėl savivaldos politikų išmokų.

„Labai norisi su visų frakcijų seniūnais, atstovais pakalbėti apie tai, ar toks mechanizmas tinka ir jeigu tinka, galima būtų netgi nelaukiant Seimo pavasario sesijos pabaigos, bet esant pritarimui, jau birželio 8 turėti priėmimą, turėti išsisprendimą šio klausimo“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Ji dar kartą pakartojo nematanti poreikio rengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

„Seimas turi daryti tuos darbus, kuriuos privalo daryti. Nereikia vienos krizės, pakankamai rimtos, spręsti sukeliant dar didesnę“, – kalbėjo parlamento vadovė.

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas rengia pataisas, kurios užtikrintų skaidrų savivaldybių tarybų narių išmokų, kuriomis kompensuojamos su jų veikla susijusios išlaidos, naudojimą.

Savivaldybių politikų kanceliarinių išmokų skaidrumo klausimą iškėlė visuomenininkas Andrius Tapinas. Anot jo, kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti.

Dėl šios situacijos pasiaiškinti turėjo ir Kauno miesto tarybos nare buvusi švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri galiausiai nusprendė trauktis iš užimamų pareigų.

Klausimų dėl naudotų išmokų sulaukė ir Kauno taryboje dirbę finansų bei kultūros ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys. Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad kilus klausimų dėl jų išlaidų dirbant Kauno taryboje pasitraukti ministrams būtų geriausias sprendimas.

Tuo metu V.Čmilytė-Nielsen tikino neturinti pagrindo abejoti S. Kairio sąžiningumu. Anot politikės, jis turėtų likti poste, nes Vyriausybės likimas ir taip yra nulemtas.

Valdantieji konservatoriai reaguodami į krizę siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Jie siūlymą argumentuoja siekiu perkrauti politinę sistemą, nes šešėlis dėl galimai neskaidriai naudotų lėšų krito ant visų partijų.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius