Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 13

Seimo pirmininkė I.Degutienė išvyksta į Vašingtoną

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pirmadienį išvyksta į Vašingtoną (JAV), kur dalyvaus rugsėjo 15 dieną rengiamame Demokratijų bendrijos Parlamentinio forumo susitikime.
Irena Degutienė
Irena Degutienė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Seimo pirmininkė I.Degutienė tikisi pasiekti, kad Vašingtone rengiamame Demokratijų bendrijos Parlamentinio forumo susitikime Vilnius būtų pasirinktas šios bendrijos tarpparlamentinių ryšių, bendradarbiavimo ir koordinavimo centru.

Kartu su parlamento vadove į Vašingtoną vyks būsimas Seimo opozicijos lyderis, socialdemokratų frakcijos seniūnas, Seimo narys Algirdas Butkevičius bei Užsienio reikalų komiteto pirmininkas, Seimo narys Emanuelis Zingeris. I.Degutienę vizito JAV metu pavaduos Seimo pirmininkės pavaduotojas, Seimo narys Česlovas Stankevičius.

Tikimasi, kad Parlamentinio forumo metu bus priimta Vašingtono rezoliucija dėl Parlamentinio forumo sekretoriato įkūrimo Vilniuje, kuris prisidėtų prie Demokratijų bendrijos veiklos stiprinimo skatinant ir remiant demokratiją, teiktų daugialypę paramą Forumo prezidentui ir šalims narėms. Tikimasi, kad ilgainiui būtent Vilnius taps Demokratijų bendrijos tarpparlamentinių ryšių, bendradarbiavimo ir koordinavimo centru.

Rugsėjo 15 d. JAV sostinėje įvyksiančio susitikimo tikslas – ne tik pasidalinti mintimis apie demokratijos plėtrą Rytų ir Vidurio Europoje, Pietų ir Centrinėje Amerikoje ir naujas problemas, bet ir aptarti Demokratijos bendrijos Parlamentinio forumo ateitį.

Renginys apjungs du pasaulio žemynus – telekonferencijoje dalyvausiantys parlamentarai JAV Kongrese Vašingtone ir Europos Parlamente Briuselyje turės unikalią galimybę išsamiai diskutuoti bei priimti sprendimus dėl konkrečių veiksmų remiant, skatinant ir stiprinant demokratijos plėtrą Rytų ir Vidurio Europoje, Pietų ir Centrinėje Amerikoje.

Demokratijų bendrijos Parlamentinio forumo diskusijose dalyvaus JAV Kongreso, Europos Parlamento ir kitų pasaulio šalių parlamentų atstovai bei vadovai.

Sukviesti parlamentarus išsamesnėms diskusijoms ir konkretiems veiksmams paskatino susirūpinimas dėl mažėjančio demokratijų skaičiaus pasaulyje. „Freedom House“ duomenimis, demokratijos lygmuo pasaulyje pradeda mažėti – per pastarąjį dešimtmetį demokratinių valstybių skaičius pasaulyje sumažėjo 4 ir šiuo metu siekia 116 šalių.

Nerimą kelia ir faktas, kad pagrindinės demokratijos lygmens pasaulyje mažėjimo priežastys yra ne ekonominės, o politinės. Ši problema labiausiai pasireiškia augančios ekonomikos šalyse bei politinės stagnacijos kamuojamose Pietų Amerikos valstybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius