Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 17

Seimo pirmininkė Irena Degutienė nepriėmė interpeliacijos aplinkos ministrui Gediminui Kazlauskui, nes ji įteikta ne sesijos metu

Seimo pirmininkė Irena Degutienė grąžino iniciatoriams interpeliaciją aplinkos ministrui Gediminui Kazlauskui.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Dokumentas grąžintas remiantis Seimo Statuto straipsniu, kad interpeliaciją ministrui Seimo narių grupė gali teikti parlamento sesijos metu.

„Interpeliacija grąžinta, nes įteikta ne sesijos metu“, – ketvirtadienį BNS sakė Seimo pirmininkės patarėjas teisės klausimais Egidijus Rumbutis.

Seimo pavasario sesija prasidės kovo 10 dieną.

Vienas iš interpeliacijos iniciatorių opozicinės Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis tokį sprendimą pavadino keistu.

„Keistas grąžinimas. Įteikiau (interpeliaciją, – BNS), kad ją paskelbtų sesijos metu. Tai situacijos nekeičia, įteiksime vėliau“, – BNS sakė V.Žiemelis.

Įteikus interpeliaciją Seimo pirmininkui pradedama interpeliacijos procedūra.

Pagal Seimo Statutą, gavęs tekstą, Seimo pirmininkas privalo nedelsdamas dokumentą užregistruoti ir perduoti interpeliuojamam Vyriausybės nariui bei Seimo nariams.

Gavęs interpeliacijos klausimus, Vyriausybės narys privalo į juos raštu atsakyti ne vėliau kaip per dvi savaites. Vėliau savo atsakymus jis turi pateikti žodžiu Seimo nariams, o šie balsuoja, ar pritaria atsakymams.

Nepritarus atsakymams, slaptai balsuojama dėl nepasitikėjimo ministru. Jis atstatydinamas, jeigu už nepasitikėjimą balsuoja daugiau kaip pusė visų Seimo narių.

Interpeliaciją aplinkos ministrui parėmė 30 parlamentarų.

G.Kazlauskui priekaištaujama dėl nevykdomos gyvenamųjų namų renovacijos, atliekų tvarkymo programų vilkinimo, aplaidaus požiūrio į saugomų teritorijų ir miškų ūkio pertvarką, nesugebėjimo naudoti Europos Sąjungos lėšų.

Aplinkos ministrą ne kartą kritikavo prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji kaltino G.Kazlauską neveiklumu.

Tuo metu premjeras Andrius Kubilius tvirtino, kad ministras ieško subalansuotų sprendimų.

G.Kazlauską į Vyriausybę delegavo Tautos prisikėlimo partija.

Kovo 10-ąją į pavasario sesiją susirinkę parlamentarai dar spręs ir dėl interpeliacijos energetikos ministrui Arvydui Sekmokui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius