Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 01

Seimo pirmininkė Irena Degutienė: pensijų didinimas nuo kitų metų keltų grėsmę socialinei sistemai

Pensijų didinimas nuo kitų metų keltų grėsmę Lietuvos socialinei sistemai, trečiadienį pareiškė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.
A.Kubilius prašė opozicijos paramos karpomam biudžetui
Pinigai / Egidijaus Jankausko/dienraščio 15 minučių nuotr.

„Kyla didelė grėsmė, tuo labiau kad pas mus visada skaičiuojamas konsoliduotas biudžeto deficitas – valstybės ir savivaldybių biudžetas, „Sodros“ biudžetas ir privalomojo sveikatos draudimo biudžetas“, – trečiadienį interviu Žinių radijui kalbėjo parlamento vadovė.

Parlamente liko vienas balsavimas priimti įstatymui, pagal kurį nuo kitų metų vėl būtų padidintos dėl krizės sumažintos valstybės ir senatvės pensijos, nors to nenumato Vyriausybės parengti kitų metų valstybės ir „Sodros“ biudžetai.

Iki šiol valdantiesiems pritrūkdavo balsų atmesti įstatymą.

I.Degutienė atkreipė dėmesį, kad už pensijų kėlimą jau nuo kitų metų pasisakantys politikai nenurodo finansavimo šaltinių. Tokias iniciatyvas parlamento vadovė sakė siejanti su artėjančiais savivaldos rinkimais ir politikų siekiais įtikti rinkėjams.

Premjeras Andrius Kubilius yra sakęs, kad nuo kitų metų grąžinus anksčiau mokėtas pensijas iš biudžeto reikėtų papildomų 600 mln. litų.

2009 metų pabaigoje Seimas nusprendė, kad sumažintos pensijos ir kitos socialinės išmokos bus mokamos iki 2011-ųjų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius