Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 28

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė prezidentei Daliai Grybauskaitei skėlė viešą antausį

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė pirmadienį per tarptautinį renginį Seime viešai atsiprašė aukštų užsienio svečių už tai, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė jų nepasveikino, nors valstybės vadovės sveikinimas net nebuvo numatytas. Atsisakyti renginio programoje šalies vadovės sveikinimo žodžio prezidentūrai pasiūlė Seimo kanceliarijos atstovai.
Loreta Graužinienė ir Dalia Grybauskaitė
Loreta Graužinienė ir Dalia Grybauskaitė

Viešas antausis

Seimo pirmininkės atsiprašymo motyvus ir pagrindą jos atstovė atsisakė nurodyti.

„Prezidentės dalyvavimas COSAC konferencijos atidaryme ir nebuvo numatytas. Šalies vadovė konferencijos dalyvius šiandien priims Prezidentūroje. Tai iš anksto suderinta su Seimu ir konferencijos organizatoriais“, – BNS paaiškino prezidentės atstovė Daiva Ulbinaitė.

Tai rodo ir Seimo interneto svetainėje pateikiama Europos Sąjungos (ES) reikalų parlamentinių komitetų konferencijos (COSAC) darbotvarkė. Joje prezidentės žodis per posėdžio atidarymą nenumatytas.

Tačiau pirmadienio rytą sveikindama kelis šimtus konferencijos dalyvių L.Graužinienė pareiškė turinti atsiprašyti už prezidentės elgesį.

„Turiu jūsų visų atsiprašyti. Labai jūsų atsiprašau, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė neatvyko jūsų pasveikinti, kaip buvo suplanuota. Nuoširdžiai atsiprašau“, – sakė L.Graužinienė.

Seimo pirmininkės atstovai nesugebėjo paaiškinti

Labai jūsų atsiprašau, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė neatvyko jūsų pasveikinti, kaip buvo suplanuota. Nuoširdžiai atsiprašau, – sakė L.Graužinienė.

Tuo metu BNS žiniomis, dar spalio 21 dieną Seimas ir prezidentūra suderino, kad valstybės vadovės sveikinimas nebūtinas, nes delegacijos vadovų susitikimas su prezidente įvyks prezidentūroje. Būtent Seimo kanceliarijos iniciatyva pasiūlyta atsisakyti D.Grybauskaitės sveikinimo žodžio konferencijos pradžioje.

Seimo pirmininkės komanda pirmadienį BNS nesugebėjo paaiškinti, kuo remdamasi L.Graužinienė atsiprašė svečių.

„Pirmininkė tai priėmė, kaip nepagarbą parlamentui ir tautos atstovybei“, – teigė parlamento vadovės atstovė spaudai Dalia Valentienė, tačiau išsamiau paaiškinti situaciją atsisakė.

„Daugiau komentarų nebus“, – sakė ji, klausiama, kodėl L.Graužinienė manė, kad D.Grybauskaitė turėjo atvykti į Seimą pasveikinti COSAC dalyvių.

Šiomis dienomis Seime vyksta didžiausias ir svarbiausias Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai parlamentinis renginys – 50-asis Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos posėdis.

Tai yra Bendrijos valstybių parlamentų Europos reikalų komitetų ir Europos Parlamento (EP) narių susitikimas, kurį kiekvieno pirmininkavimo metu rengia ES pirmininkaujančios valstybės narės parlamentas.

COSAC plenarinis posėdis yra privalomas, didžiausias ir svarbiausias parlamentinio matmens renginys, į kurį susirenka iki 300 dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius