Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 05 08

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė vėl rado būdą atidėti Seimo sprendimą dėl Viktoro Uspaskicho neliečiamybės

Seimas ketvirtadienį turėjo priimti sprendimą pratęsti Seimo laikinosios komisijos dėl „darbiečio“ Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės naikinimo darbą. Tačiau ir šį kartą Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė savo partijos lyderį sugebėgo apsaugoti. Vietoj numatyto nutarimo svarstymo ir priėmimo, ji Seimui projektą pateikė tik svarstyti ir iškart po balsavimo ėmėsi kito darbotvarkės klausimo.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Opozicija norėjo tai bent pakomentuoti, tačiau L.Graužinienė jiems nė neleido pasisakyti.

Po svarstymo už nutarimo projektą pratęsti komsijos darbą iki gegužės 16 d. balsavo 58 Seimo nariai, 15 buvo prieš. 21 parlamentaras susilaikė.

Dėkojo už įvertinimą

Konservatoriai siūlė keisti komisijos pirmininką ir vietoj „tvarkiečio“ Petro Gražulio šias pareigas suteikti konservatoriui Arvydui Anušauskui, tačiau Seimo dauguma tam nepritarė.

Konservatorių pirmininkas Andrius Kubilius tikino, kad Seimas iki Europos Parlamento rinkimų, kuriuose V.Uspaskichas dalyvauja, bet kokiu atveju jokio sprendimo jau priimti nebespės.

Jis pridūrė, kad vilkindama sprendimą L.Graužinienė taip sumenkino Seimo autoritetą, kaip jis nebuvo pamintas niekada iki šiol.

„Negirdėjau, ką pasakė A.Kubilius, bet supratau, kad buvo skirta man. Ačiū, Andriau, už dėmesį, kurio nesu tiek  verta, kiek esu įvertinta“, – į konservatoriaus pasisakymą atsakė Seimo pirmininkė.

Jei iš Seimo darome slėptuvę nuo baudžiamosios atsakomybės, tai tiesiai tai ir pasakykime, – pridūrė P.Urbšys.

Seimas virsta slėptuve

Seimo narys Povilas Urbšys nurodė, kad „darbiečių“ tikslas vis vilkinant Seimo sprendimą dėl V.Uspaskicho neliečiamybės buvo tas, kad ji nebūtų atimta iki rinkimų, mat bylos dėl tokių nusikaltimų nagrinėjamos labai greitai.

„Jei neliečiamybė būtų panaikinta, tai tokios bylos labai greitai išnagrinėjamos ir jis į Europos Parlamentą vyktų kaip teistas, ten būtų atimta neliečiamybė ir panaikintas mandatas“, – aiškino jis.

„Jei iš Seimo darome slėptuvę nuo baudžiamosios atsakomybės, tai tiesiai tai ir pasakykime“, – pridūrė P.Urbšys.

„Tvarkiečių“ seniūno P.Gražulio vadovaujama komisija dėl V.Uspaskicho neliečiamybės nespėjo numatytu laiku, iki balandžio 4 dienos, pateikti savo siūlymo, nes nusprendė, kad jos netenkina Teismo ekspertizės centro specialisto išvada dėl V.Uspaskicho žodžių ir nutarė atlikti papildomą ekspertizę, taip pat išsiuntė institucijoms kitus prašymus.

V.Uspaskichą traukti baudžiamojon atsakomybėn prašoma dėl nepagarbos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius