Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 07

Seimo pirmininkė prašo Antikorupcijos komisijos narių įvertinti Kęsto Komskio tinkamumą eiti komisijos pirmininko pareigas

Šiandien Seimo Pirmininkė Irena Degutienė kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisijos narius, prašydama jų įvertinti Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko Kęsto Komskio tinkamumą eiti šias pareigas.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Seimo Pirmininkė šį žingsnį žengė reaguodama į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nutarimus bei vadovaudamasi Seimo statuto nuostata, kad komisijų pirmininkus rinkti ar perrinkti gali tik patys komisijos nariai.

2011 m. gegužės 25 d. Seimo Etikos ir procedūrų komisija bendru sutarimu nutarė, kad Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis, viešai teikdamas informaciją apie Seimo Antikorupcijos komisijos atliekamo tyrimo eigą ir gautą medžiagą, pažeidė Seimo Antikorupcijos komisijos įstatymo 4 straipsnį.

2011 m. lapkričio 3 d. Seimo Etikos ir procedūrų komisija bendru sutarimu nutarė, kad Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko Kęsto Komskio veikla prieštaravo Seimo Antikorupcijos įstatymo 7 ir 8 straipsnio nuostatoms, nurodančioms, kaip priimami komisijos sprendimai, todėl 2011 m. birželio 15 d. posėdis laikytinas neįvykusiu, o jame priimti sprendimai – neteisėti.

„Man, kaip Seimo pirmininkei, nerimą ypač kelia pastarasis pažeidimas, kai komisijos darbo grupėje, kurioje yra 6 nariai, sprendimus priima tik 2 nariai, nors tiek Seimo statutas, tiek Antikorupcijos komisijos įstatymas labai aiškiai reglamentuoja, kada posėdžiai yra teisėti, ir kokia balsų dauguma priimami sprendimai. Mano manymu, šių esminių nuostatų nesilaikymas yra rimtas ne tik įstatymų, bet ir visos demokratinės bei parlamentinės sistemos pažeidimas. Dar liūdniau, kai šiuos pažeidimus inicijuoja pirmininkas komisijos, kurios vienas pagrindinių uždavinių – teikti Seimui pasiūlymus dėl korupcijos nusikaltimų bei kitų teisės pažeidimų prevencijos ir užkardymo“, – savo kreipimesi į Antikorupcijos komisijos narius rašo I.Degutienė.

Seimo Pirmininkė taip pat atkreipia komisijos narių dėmesį, kad Kęstui Komskiui tapus Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininku ji sulaukė daug susirūpinusių piliečių protestų, primenančių, kad 2007 metais K.Komskiui būnant Pagėgių savivaldybės meru dėl šiurkščių rinkimų tvarkos pažeidimų buvo anuliuoti savivaldos rinkimų rezultatai Pagėgių savivaldybėje, taip pat kad 2006 m. Pagėgių meras K.Komskis Vyriausios tarnybinės etikos komisijos buvo pripažintas supainiojęs viešus ir privačius interesus, naudojosi tarnybine padėtimi savo asmeniniams tikslams siekti, kad 2003 m. išslaptintoje VSD pažymoje dėl grėsmių nacionaliniam saugumui Pagėgių meras K.Komskis yra siejamas artimais ryšiais su ypatingai pavojingu kontrabandininku iš Kaliningrado A.Kikališviliu, paskelbtu nepageidautinu asmeniu Lietuvoje.

Seimo Pirmininkė taip pat priminė, kad pernai tris kartus kreipėsi į Seimo opoziciją, prašydama atsižvelgti į viešoje erdvėje K.Komskiui keliamus priekaištus dėl jo reputacijos, į paties K.Komskio viešus pasisakymus, netinkamus Antikorupcijos komisijos pirmininkui, taip pat į jo prastą vadovavimą Antikorupcijos komisijai, ir pasiūlyti kitą opozicijos kandidatą į Antikorupcijos komisijos pirmininkus, tačiau ji nebuvo išgirsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius