-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 05 25

Seimo pirmininkė šaukia seniūnų pasitarimą dėl savivaldos politikų išmokų

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį šaukia frakcijų seniūnų pasitarimą, per kurį bus aptartos Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto rengiamos pataisos dėl savivaldos politikų išmokų.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Žinau, kad yra visų noras sutvarkyti šį klausimą kuo greičiau, todėl radus sutarimą dėl principų ir koncepcijos visiškai realu iki liepos 1 dienos priimti reikiamus įstatymų pakeitimus“, – feisbuke paskelbė V.Čmilytė-Nielsen.

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas turi parengti pataisas, kurios užtikrintų skaidrų savivaldybių tarybų narių išmokų, kuriomis kompensuojamos su jų kaip tarybos nario veikla susijusios išlaidos, naudojimui.

„Sakantys, kad Seimas nieko nedaro, neteisūs. Pagrindinis darbas vyko Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete, kaip ir priklauso pagal komiteto kompetenciją, iniciatyvas parengė ir atskiri Seimo nariai. Vertindama susidariusią situaciją dėl tarybų narių lėšų, ne kartą sakiau, kad turime spręsti tas problemas, kurios iškilo, o ne kurti naujas“, – sako Seimo pirmininkė.

Savivaldybių politikų kanceliarinių išmokų skaidrumo klausimą iškėlė visuomenininkas Andrius Tapinas. Anot jo, kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti.

Dėl šios situacijos pasiaiškinti turėjo ir Kauno miesto tarybos nare buvusi švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri galiausiai nusprendė trauktis iš užimamų pareigų. Klausimų dėl naudotų išmokų sulaukė ir Kauno taryboje dirbę finansų bei kultūros ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys. Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad kilus klausimų dėl jų išlaidų dirbant Kauno taryboje pasitraukti ministrams būtų geriausias sprendimas.

Valdantieji konservatoriai reaguodami į krizę siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Jie siūlymą argumentuoja siekiu perkrauti politinę sistemą, nes šešėlis dėl galimai neskaidriai naudotų lėšų krito ant visų partijų.

Premjerė I. Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius