Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 29

Seimo remontui metami milijonai

Seimo kanceliarijos valdininkai tikriausiai neišgirdo premjero Andriaus Kubiliaus perspėjimo, kad didžiausias iššūkis baigiantis krizei – suvaldyti ekonomikos atsigavimą ir nepradėti išlaidauti.
Seimo rūmai
Seimo rūmai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Remontas Seimas

Nesulaukus pavasario sesijos pabaigos, Seime užvirs milijonus litų kainuosiantys remontai. Bus tvarkomi parlamentarų kabinetai, kai kurios salės, keičiamos elektros komunikacijos.

Projektui, kuris gali trukti ne vienus metus, Seimo valdininkai ir politikai planuoja išleisti mažiausiai 11 mln. litų, antradienį rašo „Lietuvos rytas“.

Remontuoti visus Seimo pirmųjų rūmų ketvirtajame aukšte esančius kabinetus, vieną iš salių, keisti komunikacijas kanceliarija planavo dar pernai. Bet tam leidimo prieš rinkimus nedavė politikai, be to, nebuvo aišku, ar parlamento biudžeto maiše atsiras tiek pinigų.

Pagrindinis lėšų šaltinis, į kurį buvo dairomasi, – parlamentui priklausantys butai Vilniuje, Fabijoniškių ir Pilaitės rajonuose, taip pat poilsiavietės Palangoje ir Švenčionių rajone. Tačiau šio nekilnojamojo turto vis nesiryžtama parduoti.

Ledai pajudėjo praėjusią savaitę – Seimo kanceliarija pasirašė sutartį su Turto banku, kuris dabar turės rūpintis minėtų butų ir poilsiaviečių pardavimo reikalais. Iš to Seimas planuoja uždirbti 9 mln. litų.

Pagal Seimo rūmų rekonstrukcijos projektą, kuris parengtas pernai, planuota išleisti per 17 mln. litų.

„Vis dėlto sutarėme, kad reikės 11-12 milijonų“, – tokį nurodymą valdininkams teigė davusi Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė.

Taigi prie pinigų, kuriuos tikimasi gauti už parduotą nekilnojamąjį turtą, teks pridėti dar ne vieną milijoną litų, kurie gauti už Seimui priklausančių patalpų nuomą ir, anot V.Baltraitienės, buvo saugomi kaip „neliečiama atsarga“.

„Nežinia, ar ir tų pinigų užteks – juk projektas gali ir pabrangti. Darbai turėtų būti vykdomi dalimis“, – kalbėjo politikė.

Ketvirtajame Seimo rūmų aukšte įsikūrę nemažai aukštus postus užimančių politikų. Čia yra Seimo vicepirmininko Algio Kašėtos, Aplinkos apsaugos, Teisės ir teisėtvarkos, Užsienio reikalų komitetų pirmininkų Jono Šimėno, Stasio Šedbaro ir Emanuelio Zingerio kabinetai.

Seimo valdininkai tvirtina, jog remontas šioje rūmų dalyje vyks ne dėl noro įtikti svarbiems asmenims, o dėl to, kad patalpų būklė – „klaiki“.

Pareigūnų teigimu, renovuotuose antruosiuose rūmuose už kvadratinio metro šildymą reikia mokėti po 3,51, o pirmuosiuose – po 5,32 lito.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius