Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

Seimo rudens sesijai siūloma beveik septyni šimtai teisės aktų projektų

Penktadieni prasidedančiai Seimo rudens sesijai siūloma beveik septyni šimtai projektų, nors paprastai per sesiją parlamentarai priima tik apie trečdalį jų, rašo „Vilniaus diena“.
Seimas
Seimas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė įregistravo Seimo nutarimo dėl rudens sesijos darbų programos projektą. Į jį įrašyta apie 670 įstatymų ir nutarimų projektų, kuriuos numatoma pateikti per sesiją parlamentarams svarstyti.

Seimo kanceliarijos posėdžių sekretoriato vadovė Violeta Gureckienė teigė, kad maždaug tiek projektų visuomet įrašoma į sesijos darbų programą.

Tačiau per sesiją atsiranda naujų pasiūlymų, projektų, kuriuos parlamentarai svarsto be eilės. Tai paskyrimų į įvairias pareigybes klausimai, taip pat tarptautinių ir tarpvalstybinių sutarčių ratifikavimai, skubios įstatymų pataisos, reikalingos operatyviems klausimams spręsti. Taip pat galimas laikinųjų komisijų sudarymas ar jų išvadų svarstymas, interpeliacijos atskiriems Vyriausybės nariams, kiti klausimai.

Paprastai per sesiją priimama apie 200–250 įstatymų, tai yra mažiau nei pusė visų siūlomų projektų. Likusieji užsiguli stalčiuose arba perkeliami į būsimas sesijas.

Šių metų pavasario sesijoje Seime iš viso buvo patvirtinti 232 įstatymai, per visą nepriklausomybės laikotarpį nuo pat 1990 m. kovo 11–osios – apie 6700 įstatymų.

VGureckienė informavo, kad beveik 40 proc. į šio rudens sesijos programą įrašytų projektų yra parengta atskirų Seimo narių ir frakcijų, likusieji teikiami Vyriausybės bei parlamentinių komitetų ir komisijų. Paprastai pastariesiems teikiamas prioritetas sudarant sesijos darbų grafiką.

„Atskirų parlamentarų ir frakcijų teikiami projektai neretai sujungiami su Vyriausybės ir komitetų siūlomais projektais, be to, yra įtraukiami į opozicinių frakcijų darbotvarkes“, – aiškino V.Gureckienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius