Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 13

Seimo TPP frakcijos nariai nutarė stabdyti narystę partijoje

Valdančiajai koalicijai priklausančios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos Seime nariai nutarė stabdyti savo narystę partijoje.
Vienybės Tautos prisikėlimo partijoje vis mažiau
Vienybės Tautos prisikėlimo partijoje vis mažiau / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Toks sprendimas priimtas ketvirtadienį per frakcijos narių pasitarimą. Jame nedalyvavo tik atostogaujantis Saulius Stoma.

„Visi pasitarime dalyvavę frakcijos nariai nusprendė suspenduoti narystę partijoje, kol bus atsigręžta į demokratinius valdymo principus ir priimti sprendimai, leidžiantys manyti, jog partija veikia demokratiškai, gina žmonių interesus“, – ketvirtadienį BNS sakė TPP frakcijos seniūnas Laimontas Dinius.

Laimontas Dinius sakė tik iš spaudos žinąs apie savo pašalinimą iš TPP, apie tokį tarybos sprendimą partijos vadovai nepranešė, todėl jis abejojąs, ar šis veiksmas buvo teisėtas.Jis sakė, jog bus laukiama, kol bus suformuoti nauji partijos valdymo organai, pasirašyti kovą suvažiavime priimti įstatai, surengtas neeilinis TPP suvažiavimas. Laišką su narystę stabdančių parlamentarų parašais į TPP būstinę ketinama išsiųsti kitą savaitę.

Jį pasirašys ir anksčiau iš partijos pašalinti „prisikėlėliai“. Vienas iš jų – L.Dinius – sakė tik iš spaudos žinąs apie savo pašalinimą iš TPP, apie tokį tarybos sprendimą partijos vadovai nepranešė, todėl jis abejojąs, ar šis veiksmas buvo teisėtas.

Be L.Diniaus narystę TPP stabdo Donalda Meiželytė Svilienė, Aleksandras Sacharukas, Linas Karalius, Ligitas Kernagis, Vytautas Kurpuvesas, Zita Užlytė, Rokas Žilinskas.

S.Stoma ketvirtadienį BNS sakė dar nenorįs komentuoti savo veiksmų, turįs pasitarti su kitais bendražygiais.

TPP šiuo metu vadovauja Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas. Tarp jo ir dalies „prisikėlėlių“ nesutarimai paaštrėjo, kai buvo rengiami nauji partijos įstatai, numatantys naują organizacijos struktūrą. Nors kovą jie suvažiavime buvo patvirtinti, A.Valinskas atsisakė juos pasirašyti.

Galutinai „prisikėlėlių“ keliai išsiskyrė liepą, kai buvo atnaujinimas Andriaus Kubiliaus vadovaujamas Ministrų kabinetas. Dalis TPP narių reikalavo, kad būtų pakeisti partijos deleguoti aplinkos ir kultūros ministrai, siekta gauti trečią ministro portfelį.

Liepos 15 d. septyni TPP lyderio A.Valinsko bendražygiai atsiskyrė nuo TPP frakcijos Seime ir įkūrė „Ąžuolo“ frakciją. Jos nariai pasiskelbė esantys oficialūs TPP atstovai Seime.

TPP frakcijoje liko 13 narių, jos seniūnu liko ir anksčiau šias pareigas ėjęs L.Dinius.

Prieš kelias savaites A.Valinsko vadovaujama TPP taryba iš partijos pašalino Seimo narius L.Dinių, A.Sacharuką, L.Kernagį bei buvusį aplinkos viceministrą Valdemarą Stančiką. Taip pat nuspręsta panaikinti TPP Trakų rajono skyrių, o buvusio skyriaus narius pakartotinai priimti į Prienų rajono skyrių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius