Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 16

Seimo vadovybės reprezentacija: beveik 30 tūkst. eurų priėmimams, dovanoms, gėlėms, užuojautoms

Nuo metų pradžios Seimo pirmininko ir septynių jo pavaduotojų reprezentacija atsiėjo 29,3 tūkst. eurų. Daugiausia lėšų atstovaujant parlamentui mūsų šalyje ir užsienyje išleista suvenyrams, dovanoms, svečių priėmimui, gėlėms bei kitoms reikmėms.
Viktoras Pranckietis ir Rima Baškienė
Viktoras Pranckietis ir Rima Baškienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo statutas numato, kad reprezentacijos išlaidoms apmokėti Seimo pirmininkui kas mėnesį skiriama 0,8 nuo Statistikos departamento paskelbto praėjusio ketvirčio vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU).

Seimo pirmininko pavaduotojams – 0,4 VMDU siekianti suma.

VMDU antrąjį šių metų ketvirtį siekė 1278 eurus.

Reprezentacijai skiriamos lėšos gali būti naudojamos svečių garbei rengiamoms vaišėms, suvenyrams, dovanoms ir panašiai. Pinigai tam skiriami atsiskaitytinai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seimo valdyba
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seimo valdyba

Ne bonbonkės savo pačių suvalgymui

Kaip nurodė Seimo kanceliarijos Spaudos biuras, parlamento pirmininkas Viktoras Pranckietis nuo šių metų pradžios iki spalio mėnesio reprezentacijai panaudojo 3,4 tūkst. eurų. Visą šią sumą jis išleido priimdamas svečius.

Pasak V.Pranckiečio atstovės spaudai Karolinos Frolovienės, Seimo pirmininkas priėmė aukščiausio lygio svečius iš užsienio, kitų valstybių vadovus, ambasadorius.

15min nuotr./Viktoras Pranckietis
15min nuotr./Viktoras Pranckietis

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė per devynis šių metų mėnesius reprezentacijai skyrė keliais šimtais eurų daugiau – iš viso 3,8 tūkst. eurų.

Svečių priėmimui ji panaudojo 700 eurų, gėlėms – 300 eurų, suvenyrams – 2,8 tūkst. eurų.

R.Baškienės teigimu, Seimo vicepirmininkams tenka rengti nemažai priėmimų, diskusijų, susitikimų. Taip pat jie vyksta į daug renginių, minėjimų.

„Natūralu, atstovaudama Seimui perku ir suvenyrą kažkokį, atitinkantį Seimo atributiką. Tiesiog gyvenimas įpareigoja tai daryti“, – kalbėjo ji.

Natūralu, atstovaudama Seimui perku ir suvenyrą kažkokį, atitinkantį Seimo atributiką. Tiesiog gyvenimas įpareigoja tai daryti.

Taip pat R.Baškienė pažymėjo, kad visos reprezentacinės išlaidos yra pagrįstos, už jas atsiskaitoma.

„Atsiskaitome už kiekvieną knygą, už kiekvieną vėliavą. Aš pirkau labai daug vėliavų. Jas naudojome Baltijos kelio renginiuose. Pirkau rašiklius, kuriuos išleidome specialiai Baltijos kelio 30-mečiui, kadangi pati esu Baltijos kelio dalyvė“, – sakė pirmoji Seimo vicepirmininkė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rima Baškienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rima Baškienė

Taip pat R.Baškienė akcentavo žmonių, bendruomenių, kolektyvų džiaugsmą renginių metu sulaukus dovanų, tarkime, valstybės vėliavos.

„Mokytojų dienos renginio metu padėkos įdėtos ne į paprastą popierinį segtuvą, o į gražų odinį. Tai yra tiesiog pagarba nusipelniusiam švietimo darbuotojui ar kam nors kitam. Taip, tai mes tą darėme. Sakau „mes“, nes aš žinau, kad ir kiti mano kolegos, vicepirmininkai, atstovaudami Seimui, stengiasi reprezentuoti jį aukštesniu lygmeniu. Tikrai ne bonbonkės savo pačių suvalgymui“, – sakė ji.

Sakau „mes“, nes aš žinau, kad ir kiti mano kolegos, vicepirmininkai, atstovaudami Seimui, stengiasi reprezentuoti jį aukštesniu lygmeniu.

Išnaudoja tiek, kiek reikia

Iš Seimo pirmininko pavaduotojų brangiausiai atsiėjo Arvydo Nekrošiaus reprezentacija. Kaip rodo Seimo kanceliarijos pateikti duomenys, tam jis sausio-rugsėjo mėnesiais panaudojo 4,3 tūkst. eurų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Arvydas Nekrošius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Arvydas Nekrošius

1,5 tūkst. eurų atsiėjo svečių priėmimas, 200 eurų – gėlės, 2,6 tūkst. eurų – A.Nekrošiaus įteiktos dovanos.

Seimo vicepirmininko Gedimino Kirkilo reprezentacinės išlaidos per devynis mėnesius siekė 3,9 tūkst. eurų. Daugiausia iš šios sumos – iš viso 1,4 tūkst. eurų – jis išleido suvenyrams, dovanoms, atvirukams.

Svečių priėmimas atsiėjo 1,3 tūkst. eurų, gėlės – 800 eurų. Dar 400 eurų G.Kirkilas išleido užuojautoms spaudoje.

G.Kirkilas pabrėžė niekada neišnaudojantis visų reprezentacijai skiriamų lėšų. „Ir nekeliu sau tokio tikslo. Išnaudoju tiek, kiek reikia“, – tikino jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas

G.Kirkilas aiškino, kad priimant užsienio delegacijas ar vykstant į kitas valstybes dažnai yra keičiamasi dovanomis.

„Jie dovanoja, ir mes turime dovanoti ką nors“, – teigė jis. Taip pat politikas pridūrė, kad perkami Seimo suvenyrai įsigyjami iš kanceliarijos.

Jie dovanoja, ir mes turime dovanoti ką nors.

Komentuodamas išlaidas svečių priėmimui, G.Kirkilas sakė, kad Seimo valdyba įpareigoja parlamento pirmininką ar jo pavaduotojus atvykstančioms užsienio delegacijoms surengti pietus arba vakarienę.

Perka tai, kas yra Seimo sandėlyje

Seimo pirmininko pavaduotojas Remigijus Žemaitaitis nuo šių metų pradžios iki spalio mėnesio reprezentacijai išleido 3,7 tūkst. eurų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Didžiausią dalį jis panaudojo suvenyrams ir dovanoms įsigyti – tai iš viso kainavo 3,6 tūkst. eurų. Svečių priėmimui R.Žemaitaitis skyrė 100 eurų.

Tiek pat – 3,7 tūkst. eurų – reprezentacijai išleido ir parlamento vicepirmininkas Jonas Liesys.

Suvenyrams jis skyrė 3,4 tūkst. eurų, o svečių priėmimui – 300 eurų.

J.Liesys aiškino, kad suvenyrams nemažai lėšų išleido, nes pastaruoju metu priėmė nemažai užsienio šalių delegacijų, vyko į komandiruotes.

„Kadangi man priklauso dirbti su komitetais ir komisijomis, jas kuruoti, tai todėl tiek daug turėjau ir svečių, ir pats dalyvavau. Ukrainoje buvau net keturis kartus“, – pasakojo parlamento vicepirmininkas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Liesys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Liesys

Tai tas, kas yra pas mus sandėlyje, kas yra parduodama, tuo ir naudojuosi. Tai medalį, tai suvenyrą, tai dar ką nors.

Anot J.Liesio, jis dovanoja suvenyrus, kuriuos siūlo Seimo kanceliarija.

„Tas, kas yra sandėlyje. Aš parduotuvėje negaliu pirkti, neperku, viešųjų pirkimų negaliu vykdyti. Tai tas, kas yra pas mus sandėlyje, kas yra parduodama, tuo ir naudojuosi. Tai medalį, tai suvenyrą, tai dar ką nors“, – aiškino jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Irena Degutienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Irena Degutienė

Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė reprezentacinėms išlaidoms skirtas lėšas panaudojo svečių priėmimui (iš viso 400 eurų), gėlėms, vainikams (800 eurų), suvenyrams, dovanoms (2,2 tūkst. eurų). Bendra išlaidų suma – 3,4 tūkst. eurų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Irena Šiaulienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Irena Šiaulienė

Parlamento vicepirmininkės Irenos Šiaulienės atstovavimo Seimui išlaidos sudarė 3,1 tūkst. eurų. Brangiausiai atsiėjo suvenyrai ir dovanos – 2,2 tūkst. eurų. Svečių priėmimui, gėlėms ir užuojautoms spaudoje ji panaudojo po 300 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius