Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 30

Seimo valdyba prašo Valstybės kontrolės ištirti Seimo kanceliarijos veiklą

Penktadienį sušaukus neeilinį Seimo valdybos posėdį nutarta kreiptis į Valstybės kontrolę, kad ši ištirtų parlamento kanceliarijos veiklą, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) prašoma skubiai ištirti galimus pažeidimus laikinai einančio pareigas Seimo kanclerio veikloje.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

BNS žiniomis, prieš tai Seimo pirmininkė Irena Degutienė siūlė laikinajam Seimo kancleriui Gedeminui Aleksoniui atsistatydinti iš pareigų, tačiau pastarasis atsisakė.  Seimo valdyba nori, kad būtų ištirtas lėšų naudojimo pagrįstumas ir teisėtumas.

„Esu giliai pasipiktinusi, kad šiuo sudėtingu visai valstybei metu kone kasdien paaiškėja vis nauji faktai apie galimą tarnybinį piktnaudžiavimą ar tinkamą tarnybinių pareigų neatlikimą Seimo kanceliarijoje“, – penktadienį išplatintame pranešime cituojama Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Ji pabrėžė, kad „bet koks naudojimasis privilegijomis ar kitoks piktnaudžiavimas tarnyba būtų išgyvendinti iš Seimo“.

Kreipimąsi į Valstybės kontrolę valdyba nutarė parašyti paaiškėjus, kad apie pusė jubiliejinius gimtadienius šiemet šventusių kanceliarijos darbuotojų buvo pasveikinti pusės atlyginimo dydžio ar didesnėmis išmokomis. Bendra tokių premijų suma gali siekti keliasdešimt tūkstančių litų. Laimingieji atrinkti pagal kanceliarijos padalinių vadovų teikimus laikinajam Seimo kancleriui G.Aleksoniui.

Be to, paaiškėjo, kad Seimo kanceliarijos Teisės departamento Darbo ir socialinės teisės skyriaus vedėja Jadvyga Andriuškevičiūtė rugpjūčio pradžioje buvo išleista trijų mėnesių atostogų. Už jas Seimo buhalterija valdininkei išmokėjo nemažą sumą. Tačiau į darbą J.Andriuškevičiūtė grįžo nesulaukusi atostogų pabaigos, nes po poros savaičių ją skubiai atšaukė laikinasis Seimo kancleris G.Aleksonis. Pinigų, gautų už būsimas atostogas, valdininkė Seimui esą taip ir negrąžino.

Valstybės kontrolės taip pat prašoma ištirti, ar pagrįstai naujai Seimo kasininkei per bandomąjį laikotarpį skirtas maksimalus atlyginimas.  Po skandalo dėl beveik pusės milijono litų dingimo iš Seimo kasos nauja kasininke Seimo kanceliarijoje pradėjo dirbti buvusio Seimo vadovo Tautos prisikėlimo partijos lyderio Arūno Valinsko bičiulio Kęstučio Vaičiaus sutuoktinė.

Į VTEK kreiptasi prevenciškai, nes Seimo pirmininkę pasiekė žinios, jog G.Aleksonis tarnybiniu transportu gali naudotis asmeniniais tikslais.  Seimo kanclerio pavaduotojo pareigas iki tol ėjęs G.Aleksonis buvo paskirtas laikinai vadovauti kanceliarijai pavasarį, kai iš šių pareigų Seimas atleido Gintautą Vilkelį. Šis sprendimą apskundė teismui.

Buvęs kancleris prašo pripažinti jo atleidimą neteisėtu, panaikinti minėtą Seimo nutarimą, grąžinti į eitas pareigas, priteisti neišmokėtą atlyginimą nuo to laikotarpio, kai buvo atleistas, bei bylinėjimosi išlaidas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius