-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 06

Seimo „valstietė“ Aušra Papirtienė jau gavo Juozo Statkevičiaus siūtą tautinį kostiumą už 1028 eurus

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio mintis Lietuvos vaikus papuošti tautiniais kostiumais šią savaitę galutinai sužlugo. Tačiau, atrodo, kad bent frakcijos kolegės pirmininko akį galės džiuginti tautiniais rūbais. „Valstietė“ Aušra Papirtienė trečiadienį paskelbė jau atsiėmusi dizainerio Juozo Statkevičiaus kurtą kostiumą.
Aušra Papirtienė su Juozu Statkevičiumi
Aušra Papirtienė su Juozu Statkevičiumi / Asmeninio albumo (Facebook) nuotr.

Seimo narė socialiniame tinkle „Facebook“ publikavo dvi nuotraukas. Vienoje ji, apsivilkusi naujutėlaičiu zanavykišku tautiniu kostiumu, pozavo kartu su drabužio kūrėju dizaineriu Juozu Statkevičiumi. Kitoje nuotraukoje parlamentarė įsiamžino viena.

Tiesa, jau ketvirtadienį ryte šios nuotraukos ir įrašas iš „Facebook“ paskyros dingo. Seimo narė sako, kad įrašą ir nuotraukas ištrynė tik dėl to, kad pastarosios – išplaukusios, nekokybiškos ir negražios.

„Ištryniau, nes pagalvojau, kad nuotraukos nelabai kokybiškos. Nusifotografuosiu kokybiškiau ir tada įsidėsiu“, – aiškino ji.

Aušra Papirtienė
Aušra Papirtienė

Siuvėjo nebeslepia

Dar prieš mėnesį apie naują apdarą A.Papirtienė kalbėjo mįslingai ir nenorėjo pasakyti, kas jai pasiūs tautinį kostiumą bei kiek jis kainuos.

Sumokėjau 1028 eurus. Normali turbūt kaina. Labai kokybiškas kostiumas, tikrai labai gražus, zanavykiškas.

„Šiaip ne paslaptis, bet jeigu aš pasakysiu vardą ir pavardę, tai išeis, kad reklamuoju, tai gal susilaikysiu. Negaliu atsakyti. Nežinau, ar Seimo narys gali reklamuoti vardą pavardę. Jei aš pasakysiu vardą pavardę, tai išeis, kad aš reklamuoju tą žmogų“, – paklausta, ar siuvasi kostiumą pas J.Statkevičių, tuomet atsakinėjo Aušra Papirtienė.

Dabar Seimo narė jau atviresnė. Ji nebeslepia, kad tautinį kostiumą siuvosi pas J.Statkevičių.

„Tada galvojau, kad gal negalima sakyti dizainerio pavardės, kad bus reklama, bet dabar jau visiems viskas žinoma, tai ką čia slėpti. Viskas gerai, esu labai patenkinta. Sumokėjau 1028 eurus. Normali turbūt kaina. Labai kokybiškas kostiumas, tikrai labai gražus, zanavykiškas. Zanavykiški kostiumai buvo vieni iš turtingiausių, ryškiausių“, – kalbėjo Seimo narė.

Naujuoju apdaru ji ketina pasipuošti balandžio 22 dieną Kaune vyksiančioje Zanavykų sąšaukoje.

„Bus proga ir esu labai laiminga. Pati esu zanavykų kilimo, tai tiesiog bus proga man ten pasirodyti“, – teigė ji.

A.Papirtienė sako nežinanti, ar tautinius kostiumus jau gavo ir kitos juos besisiuvančios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narės.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Statkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Statkevičius

Vaikų papuošti nepavyko

Tuo tarpu kitas R.Karbauskio sumanymas apdovanoti ikimokyklinukus stilizuotais J.Statkevičiaus siūtais tautiniais drabužiais žlugo. „Valstiečių“ pirmininkas tikino, kad projektas atidedamas neribotam laikui, nes idėja sukompromituota.

„Tiesiog įvyko taip, kad šiandien įkalbinti ateiti žmones į fondą, į fondo valdybą arba paremti, tai praktiškai beveik sulaukti patikrinimų ir taip toliau, tai yra tas, kas buvo. Tiesiog spaudimas yra nežmoniškas būtent dėl to, kad aš pasiūliau. Jei būtų pasiūlę konservatoriai, tai tokiu atveju būtų rankom plojama ir sakoma, kad tai labai šaunus sprendimas“, – aiškino R.Karbauskis.

Taip politikas reagavo į dizainerio J.Statkevičiaus laišką, kuriuo jis pranešė pasitraukiantis iš projekto. Dizaineris kalbėjo ne apie spaudimą ir idėjos kritiką, o apie prastą projekto vykdymą.

J.Statkevičius laiške teigė, kad „projektas visiškai neteko gražios pirminės prasmės, nes visiškai pasikeitė jo apimtis, o idėja sunyko“. Dizaineris tvirtino, kad vietoje planuotų 150 tūkst. kostiumų jų skaičius sumažėjo iki 25 tūkst. vienetų, tad ne visi vaikai gautų kostiumus ir neaišku, kokiais kriterijais remiantis jie būtų išdalinti.

„Tikrai nebijau juodo darbo ir didžiulės atsakomybės, tačiau, pasikeitus šio projekto esmei ir terminams, turiu jo atsisakyti“, – sakė J.Statkevičius ir pridūrė, kad nuo gruodžio 23-iosios iki šiandien projektas nepajudėjo iš pradinio taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius