-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 21

Seimui nepavyksta parduoti tarnybinių butų

Esant nekilnojamojo turto krizei, Seimui nepavyksta greitai, efektyviai ir gana brangiai parduoti savo turimų tarnybinių butų. Ateinantiems metams atidedami planai atsikratyti kito nekilnojamojo turto, rašo „Vilniaus diena“ ir „Kauno diena“.
Prie Seimo viešbučio radus negyvą parlamentarą
Seimo viešbutis. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prieš kelis mėnesius buvo skelbta apie optimistinius Seimo kanceliarijos planus šiemet privatizuoti kelias dešimtis savo turėtų tarnybinių butų. Turto bankui buvo perduoti anksčiau Seimui priklausę penki butai sostinės Pilaitės rajone ir 39 butai Fabijoniškėse.

Bankas juos įvertino ir parengė parduoti. Seimo kancleris Jonas Milerius tikėjosi, kad iki vasaros pabaigos šie butai bus parduoti aukcionuose. Gautus pinigus planuota pervesti Seimo kanceliarijai, kuri juos turėjo panaudoti parlamento pirmųjų rūmų remontui. Tačiau rugpjūtį įvykę aukcionai nedavė lauktų rezultatų.

„Dalis butų parduota, tačiau toli gražu ne visi. Skelbiami pakartotiniai aukcionai“, – sakė J.Milerius.

Jis nepranešė, kiek konkrečiai butų parduota ir kiek lėšų už juos gauta, ir tvirtino, kad tikslesni duomenys paaiškės spalio pradžioje.

Seimo kanceliarijos darbą prižiūrinčios parlamento vicepirmininkės Virginijos Baltraitienės žiniomis, kol kas tėra parduota apie trečdalį visų privatizuoti numatytų butų. Už juos gauta mažiau lėšų nei planuota

Skaičiuota, kad už privatizuotus buvusius tarnybinius butus Seimas gali iš viso tikėtis apie 6 mln. litų. Tačiau iki šiol ir 2 mln. litų dar negauta. Anot dienraščio, tai žlugdo planus visus už parduotus butus gautus pinigus skirti Seimo pirmųjų rūmų remontui, kuris rugpjūtį jau buvo atliktas.

„Aišku, jeigu tie butai būtų buvę parduoti 2007-2008 m., kai buvo būsto kainų bumas, būtų buvę galima gerokai daugiau lėšų gauti. O dabar butai parduodami už realią kainą“, – sakė V.Baltraitienė.

Ji pripažino, jog gali nepavykti surinkti visų planuotų lėšų, tačiau nereiškė susirūpinimo, kad kol kas neparduoti visi butai.

„Taip, iš pradžių manyta, kad per rugpjūtį visa tai pavyks įgyvendinti, bet ažiotažo nebuvo, taigi, liko dar neparduotų butų. Jais planuojama prekiauti spalio 20 d. rengiamuose aukcionuose“, – teigė V.Baltraitienė.

V.Baltraitienė tvirtino, kad daugumą iš iki šiol nupirktų butų įsigijo dabar juose gyvenantys asmenys, „tik vienas kitas pirkėjas yra iš šalies“.

Tikimasi, kad ir didžiąją dalį likusių privatizuojamų Seimo tarnybinių butų įsigis juose šiuo metu gyvenantys žmonės

Kitais metais numatoma parduoti ir Seimui priklausančias poilsines Palangoje ir prie Siaurio ežero Švenčionių rajone. Iš šio nekilnojamojo turto tikimasi gauti maždaug 3 mln. litų.

„Be to, tikimės, kad per artimiau sius porą metų rasime investuotoją į Seimo viešbuti, jeigu bus priimtas įstatymas dėl nuompinigių mokėjimo Seimo nariams“, – sakė V.Baltraitienė.

Jeigu toks Įstatymas nebūtų priimtas, tuomet. Seimo vicepirmininkės nuomone, tektų sukti galvą, ar rekonstruoti esamą ir moraliai jau gerokai pasenusi viešbuti, ar jį parduoti ir statyti naują gyvenamąjį plotą didžiulėje plynėje šalia Seimo rūmų, nes tektų ir ateityje užtikrinti parlamentarų aprūpinimą būstu.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė vylėsi, kad dar šį rudeni bus pradėtas svarstyti ir šiemet arba kitų metų pavasari priimtas Seimo narių veiklos garantijų įstatymas, kuriuo, be kita ko, siūloma, nustatyti, jog gyvenamojo būsto Vilniuje neturintiems parlamentarams skiriama tam tikra nuompinigių suma, bet jiems joks gyvenamasis būstas nesuteikiamas Naujasis įstatymas galiotų tik kitai Seimo kadencijai, kuri prasidės kitąmet rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius