Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 06

Seimui tęsiant svarstymus dėl Viktoro Uspaskicho neliečiamybės – kalbos apie viešnamius ir santuokos įžadus

Seimas antradienį pagaliau ėmėsi nutarimo, kuriuo iki gegužės 30 dienos būtų pratęstas Seimo laikinosios komisijos dėl „darbiečio“ Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės naikinimo darbas. Tačiau ir šį kartą Darbo partijos atstovams pavyko sugudrauti. Vietoj priėmęs nutarimą posėdžiui pirmininkaujančio Seimo vicepirmininko Vydo Gedvilo pageidavimu Seimas nubalsavo tik dėl jo pateikimo.
Viktoras Uspaskich
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Toks V.Gedvilo sprendimas įsiutino opoziciją. Konservatoriai ir liberalai tvirtino, kad darbotvarkėje buvo numatyta nutarimą priimti, todėl keisdamas ją vienasmeniškai V.Gedvilas laužo Seimo Statutą.

Seimo vicepirmininkas V.Gedvilas sutiko būti skundžiamas Seimo etikos sargams, tačiau sprendimo nekeitė. Jis tikino, kad skubos Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nesiūlo dėl to, kad nutarimui kiti parlamentarai turi pasiūlymų ir pataisų.

Protestuodama opozicija paliko Seimo posėdžių salę, tačiau Seimo darbo tai nesužlugdė – posėdyje dalyvauti liko pakankamai valdančiosios daugumo narių, kad būtų galima balsuoti.

15min.lt nuotr./Opozicija paliko salę
15min.lt nuotr./Opozicija paliko salę

Kalbos apie vyrą ir viešnamius

Opozicija taip pat piktinosi dėl to, kad Seimo pirmininkė L.Graužinienė pasiūlė komisijos darbą pratęsti iki pat gegužės pabaigos. Tuo metu, anot jų, Europos Parlamento rinkimuose dalyvaujantis V.Uspaskichas jau gali būti neliečiamybę įgavęs iš naujo.

Patys konservatoriai siūlė komisijai darbą baigti iki gegužės 16 d.

Konservatorius Jurgis Razma teiravosi, ar L.Graužinienė savo partijos kolegos neliečiamybę saugo dėl to, kad tai jam pažadėjo už parlamento pirmininkės postą.

„Vieninteliam žmogui esu davusi įsipareigojimą, tai savo vyrui“, – atsakydama pareiškė L.Graužinienė.

Pašiepdamas šį atsakymą konservatorių pirmininkas Andrius Kubilius paklausė, ar savo vyrui L.Graužinienė pažadėjo saugoti V.Uspaskichą.

„Nežinau, ar jūs, gerbiamas Andriau, žmonai įsipareigojate per kelintą asmenį, aš tai įsipareigojau tiesiai, prisiekdama būtent tada, kai mes priėmėme sprendimą būti kartu“, – prisiminė savo santuokos įžadus Seimo pirmininkė.

Ką daro viešnamiuose, jei jie blogai dirba? Ar lovas stumdo, ar keičia tam tikras darbuotojas? – klausė A.Salamakinas.

Socialdemokratas Algimantas Salamakinas savo ruožtu prabilo ne apie santuoką, o apie viešnamį.

„Ne vienus metus dirbant čia jau nepatogu darosi, kad nuo kovo iki gegužės komisija negali paruošti nutarimo paprastame dalyke. Po to Seimas apsispręstų. Noriu jūsų paklausti, jei toliau ta komisija vėl tą patį durnių volios ir neatneš nutarimo iki gegužės galo, tai mes iki kadencijos pabaigos voliosimės su tuo klausimu?“ – klausė A.Salamakinas.

Išgirdęs atsakymą, kad L.Graužinienė to neprognozuoja, jis svaidėsi dar riebesniais žodžiais: „Yra tokia sena lietuviška patirtis, ką daro viešnamiuose, jei jie blogai dirba? Ar lovas stumdo, ar keičia tam tikras darbuotojas? Gal reikia keisti tą komisiją iš pagrindų?“.

Pats V.Uspaskichas antradienį Seimo posėdyje nedalyvavo.

Laiku darbo nebaigė

„Tvarkiečių“ seniūno P.Gražulio vadovaujama komisija dėl V.Uspaskicho neliečiamybės nespėjo numatytu laiku, iki balandžio 4 dienos, pateikti savo siūlymo, nes nusprendė, kad jos netenkina Teismo ekspertizės centro specialisto išvada dėl V.Uspaskicho žodžių ir nutarė atlikti papildomą ekspertizę, taip pat išsiuntė institucijoms kitus prašymus.

V.Uspaskichą traukti baudžiamojon atsakomybėn prašoma dėl nepagarbos teismui.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius