Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 14

Seimūnai be patarėjų armijos bejėgiai

Nors Seimo narių padėjėjams išlaikyti išleidžiami milijonai mokesčių mokėtojų litų, seimūnai įsitikinę, kad mums žinoti apie jų padėjėjus nereikia.
Rokas Žilinskas
R.Žilinskas prisipažino, kad savo padėjėja V.Vinickienę įdarbino ne todėl, kad jam jos reikėjo, o todėl, kad prašė kolega. / Irmanto Gelūno nuotr.
Temos: 1 Armija

Seimo narys gali turėti padėjėjus, kuriems mokama iš valstybės biudžeto, taip pat padėjėjus, dirbančius visuomeniniais pagrindais. Nors politikai patys renkasi padėjėjus, šie įdarbinami Seimo kanceliarijoje ir tampa valstybės tarnautojais. Vienam Seimo nariui skirti trys padėjėjų etatai, o jų darbo užmokesčio fondas per mėnesį – 11,6 tūkstančio litų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Beje, kai kurie parlamentarai išsiverčia su vienu padėjėju, o kai kurie turi net šešis.

Informacija apie tai, kas yra parlamentarų padėjėjai, itin slepiama. Neoficialiai kalbama, kad taip yra esą dėl to, jog gali kilti visokių nesusipratimų. 

Pavyzdžiui, Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys Vytautas Kurpuvesas savo padėjėja įdarbino buvusią nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėją Vitalę Vinickienę. Ji tapo ir tos pačios frakcijos nario Roko Žilinsko padėjėja. 

Darbo partijos frakcijos nariai po parlamento stogu įdarbino nemažai į Seimą nepatekusių kolegų. Štai Seimo nario Sauliaus Bucevičiaus padėjėja tapo skandalingai pagarsėjusi buvusi parlamentarė Vilma Martinkaitienė. Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė savo padėjėja įdarbino buvusią seimūnę Zitą Žvikienę. 

Po 6 padėjėjus turi Lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis, liberalcentristas Jonas Liesys ir konservatorius Kazimieras Uoka. Pastarasis turi net patarėją, kuris priklauso neformaliai organizacijai, kovojančiai su seksualinių mažumų gyvenimo propagavimu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius