-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 20

Sekmadienį – „Vilties bėgimo“ startas

Sekmadienį,14 val., Klaipėdą vėl užplūs margaspalvė bėgikų minia, pasirengusi įveikti kilometrus miesto gatvėmis vardan kilnaus tikslo – pastatyti uostamiestyje dvasinės paramos onkologiniams ligoniams centrą.
Vilties bėgimas
Vilties bėgimas / 15min.lt nuotr.

„Vilties bėgimas“ sulaukė Popiežiaus Benedikto XVI palaimino, kuris kviečia visus renginio dalyvius „statyti meilės ir solidarumo tiltus, idant nei vienas iš mūsų  nesijaustų vienišas, bet būvantis šalia Kūrėjo ir esantis didžiulės Dievo vaikų šeimos narys“.

Bėgikų gretose – žinomi lengvaatlečiai

Ketvirtą kartą organizuojamas tarptautinis „Vilties bėgimas“ sutraukė gausų bėgikų būrį ne tik iš Klaipėdos, daugelio Lietuvos miestų, bet ir užsienio šalių: Kanados JAV, Lenkijos, Ukrainos, Moldovos, Latvijos, Didžiosios Britanijos, Airijos. 

Užsiregistravusių dalyvių skaičius perkopė 2000, ir jų  gretos vis didėja. Dar maždaug kita tiek dalyvių laukiama užsiregistruojant gegužės 22-ąją startų vietose.

Bėgimo žiniaraščiuose mirga pačių įvairiausių profesijų atstovų pavardės – policininkų, bankininkų, įvairių įmonių, organizacijų prezidentų, studentų, jūrų pajėgų kariūnų. Kai kurios įmonės į „Vilties bėgimą“ deleguoja savo atstovus dešimtimis ir net šimtais. Gausiausiai dalyvaujančia įstaiga pretenduoja tapti Klaipėdos valstybinė kolegija, iš kurios bėgti užsiregistravo net 200 žmonių.

Šiemet „Vilties bėgimo“ 10 km distancijoje varžysis net 10 itin stiprių lengvaatlečių - Remigijus Kančys, Dainius Šiaučikovas, Justinas Beržanskis, Marius Diliūnas, Ruslanas Seitkalijevas ir kt. Įtempta kova turėtų vykti ir tarp moterų, kurių gretose – pasaulio lengvosios atletikos čempionatui besiruošianti Diana Lobačevskė, klaipėdietė Gytė Norgilienė, šiaulietė Evelina Uševaitė.

„Vilties bėgimas“ vyks ir Anglijoje

Šiemet „Vilties bėgimas“ peržengė Lietuvos ribas. Gegužės 22 d. 17 val. pietų Anglijos Minehead mieste  vyks pirmoji „Vilties bėgimo“ akcija užsienyje. Šį renginį organizuoja Solveiga Knight su savo šeima. Jai pavyko suburti nemažą būrį žmonių, norinčių bėgti ir taip palaikyti visus onkologinėmis ligomis sergančius žmones.

Norą įsilieti į „Vilties bėgimo“ akciją pareiškė dviratininkai bei baidarių sporto mėgėjai. Gegužės 22 d. 13 val. gausus dviratininkų būrys su Palangos meru, premjeru Andriumi Kubiliumi bei žymiu dviratininku Remigijumi Lupeikiu priešakyje startuos nuo Palangos tilto. Šiuo metu į žygį dviračiais iš Palangos jau užsiregistravo per 100 dalyvių.

Šeštadienį, gegužės 21 d. vyks baidarių maratonas „Minija 2011“, kuris taip pat skiriamas paremti dvasinės paramos centro onkologiniams ligoniams statybą Klaipėdoje. Baidarininkai broliams pranciškonams perduos surinktą startinį mokestį. Tad kiekvienas, dalyvausiantis baidarių maratone, taps ir onkologijos centro statybos rėmėju.

Kaip ir per pernai, gegužės 22 d., nuo 10 val.  prie PC „Studlendas“ Klaipėdos universiteto Aula Magna įėjimo, stovės Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo palapinė. Kiekvienas turės galimybę paaukoti kraujo, kuris bus skirtas  onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms.

Pirmą kartą „Vilties bėgimo“ metu bus galima pasirašyti ir sutikimą organų donorystei. Nacionalinio kraujo centro medikams šiemet talkins Liepojos  kraujo centro vadovė Guna  Zemė su kolegėmis. Taip pat akcijoje dalyvaus viešnios iš Liepojos  onkologinių ligonių asociacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius