-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 05 06

60-metį švenčiantis Jurgis Kairys: skraidysiu iki 100 metų!

Sekmadienį geriausiu akrobatinio skraidymo be apribojimų meistru pasaulyje pripažintam Jurgiui Kairiui sukako 60 metų. Garbingą jubiliejų, kaip ir reikėjo tikėtis, lakūnas paminėjo skraidydamas.
Jurgis Kairys
Jurgis Kairys / BFL nuotr.

Gimtadienio išvakarėse su lakūnu susisiekė portalas „15min“. J.Kairys kaip tik Švedijoje ruošėsi aviacijos šou, buvo puikios nuotaikos, daug juokėsi ir vylėsi, kad spės į Lietuvą parskristi laiku.

– Kokiomis nuotaikomis gyvenate prieš jubiliejų?
– Tai kad normalus jubiliejus! Aš ruošiuosi gyventi kaip mano senelis – šimtą metų, skraidydamas. Dabar ruošiamės aviacijos šou, lėktuvas veikia gerai, nuotaika gera. Šeimyna laukia, kada aš sugrįšiu, tai per Baltijos jūrą po aviašou ketinu parskristi į namus.

– Tai gimtadienį sutiksite Lietuvoje?
Planuoju. Manau, kad spėsiu pargrįžti.

– Ar turite susigalvojęs ribą, iki kurios ketinate skraidyti?
– Cha cha! Šimtas metų.

– O ką lakūnui reiškia toks amžius, kaip jūsų?
– Nežinau, žiūrint, koks žmogus. Jaučiuosi visiškai normaliai, pilnas visokių gerų norų. Ir ne tik paskraidyt!

– Sakykite, ar dar skraidysite po tiltais aukštyn ratais?

– Oi, tai čia kita problema yra. Reikia gauti leidimus, žmonės nervinasi, kad tu skrendi, tai aš nenoriu labai erzinti. Manau, kad padariau tai, kas svarbu buvo tuo metu, ir, Lietuvai išsilaisvinus, buvo toks gestas: „Mes laisvi, mes gyvename taip, kaip mums reikia“ Kad nereikėtų klausti, ką mums daryti. Norim – skrendam po tiltu! Ne aš pats, bet kaip išsilaisvinusi valstybė, kaip Lietuva. Ta vizija buvo tokia. Pats renginys – skrydis po tiltu apsivertus – pagarsėjo per visą pasaulį, visi matė.

– Tai gal ketinate sukurti naujų akrobatinio skraidymo figūrų?
– Jos susikuria kartu su lėktuvais. Nėra taip paprasta! Dabar danguje bandžiau sukurti kažką naujo, bet aš nežinau, ar pavyko. Bus šou ir manau, kad tų figūrų, kurias turiu, tikrai užtenka tam, kad parodyčiau bet kuriame lygyje – ar Švedijoje, ar Amerikoje, ar kitoje šalyje. Lietuva tai prie visko pripratusi, jai visada per mažai (juokiasi).

– Papasakokite, kokių planų, susijusių su aviacija, turite? Jūsų interneto svetainėje renginių tvarkaraštis užpildytas iki rugsėjo.
– Tai ten dar ne viskas, reikėtų atnaujinti grafiką. Plyšių beveik nebėra. Vasaromis tai beveik kiekvienas šeštadienis renginiais užimtas: čempionatai, aviacijos šou. Be viso to dar manęs prašė, kad rumunų rinktinę treniruočiau. O toliau laukia Europos čempionatas, tik dar nežinau – skrisiu ar ne.

– Kaip ketinate atšvęsti savo jubiliejų?
– Perskrisiu per Baltijos jūrą, ir bus man gimtadienis. Turiu liemenę, manau, kad nenuskęsiu. Jurginės buvo neseniai – švenčiau, tai kam dabar dar švęst? Reikia kažką kitką daryti. Čia galbūt daugiau mano asmeninė šventė – pamąstymui. O šiaip susitiksiu su savo draugais, šeimyna ir artimaisiais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius