Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 24

Sekmokas „NDX energijai“ nenori atiduoti VST

Kaip pranešė LNK žinios ir BNS, energetikos ministras mano, kad restitucija naikinant nacionalinę energetikos bendrovę LEO LT būtų naudingiausia privačiai akcininkei „NDX energijai“. A.Sekmoko nuomone, Vyriausybei pavyks išvengti teismo proceso ar didelių skyrybų nuostolių.
Arvydas Sekmokas
A.Sekmokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Neabejotina, kad restitucijos kelias duotų didžiausią naudą akcininkui, taip preliminariai atrodo. Iš tikrųjų turi būti įvertintos visos galimybės ir turi būti elgiamasi teisiškai, o dėl privataus akcininko kreipimosi į teismą, aš manau, kad jei Vyriausybė elgsis teisiškai, nemanau, jog būtų tokia grėsmė“, – žurnalistams pirmadienį sakė A.Sekmokas.

Pasak LNK žinių,  A.Sekmokas ir premjeras A.Kubilius neatmeta galimybės, užuot restitucijos būdu grąžinus VST dividendus, „NDX energijai“ padalyti trijų antrinių įmonių akcijas, tačiau nepalikti galimybės turėti kontrolinį jų paketą.

Ministras paskelbė, kad skaidant LEO LT Vyriausybė nesieks atkurti iki tol buvusios padėties, t. y. viską perduoti valstybei, o „NDX energijai“ palikti VST akcijas bei apie 600 mln. litų dividendų, kuriuos į steigiamos LEO LT sąskaitą pervedė VST.

„Pats išformavimas, kaip siūlo ponas Staškevičius, grąžinant VST akcijas ir tuos dividendus, kurie buvo išmokėti, negali turėti teisinio pagrindo. Bent taip komentuoja teisininkai, kurie šiuo metu ruošia pasiūlymus, kaip LEO LT galėtų būti išformuojamas“, – sakė A.Sekmokas.

„NDX energijos“ valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius komentavo: „Mes suprantame, kad šis projektas yra nesėkmė. Todėl jį reikia baigti garbingai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius