-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 15

Senamiesčiui budintis trukdė oras (nuotraukos)

Klaipėdos senamiesčio verslininkai šeštadienį paskelbė oficialų sezono atidarymą. Tačiau net ir kruopšiai parengta šventė atviliojo tik negausų klaipėdiečių būrį.
Vytautas Grubliauskas Klaipėdos senamiesčio atidarymo šventėje užgrojo drauge su Jūrininkų ligoninės vyriausiuju gydytoju Jonu Sąlyga.
Vytautas Grubliauskas Klaipėdos senamiesčio atidarymo šventėje užgrojo drauge su Jūrininkų ligoninės vyriausiuju gydytoju Jonu Sąlyga. / A.Kripaitės nuotr.

Sezono atidarymo šventė uostamiesčio senamiestyje skelbiama jau trečią pavasarį. Anot senamiesčio verslininkus vienijančios organizacijos pirmininkės Eugenijos Odebrecht, taip jau kasmet atsitinka, kad ši šventė vis sutampa su festivaliais Palangoje ar Neringoje. Taip nutiko ir šiemet: šį savaitgalį sezoną pradeda ir Palangos kurortas.

Klaipėdoje gausiausiai lankytojų sutraukė jomarkas, kuriame prekiavo ir garsūs klaipėdiečiai.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius tradiciškai praeiviams siūlė įsigyti suvenyrų su miesto simbolika: ženkliukų, marškinėlių bei naujovę – konservų dėžutėse uždarytų pajūrio akmenėlių bei medžio gabalėlių.

Jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas Jonas Sąlyga užgrojo armonika, primindamas, kad po darbų atsikvepia muzikuodamas. Praeivius jis kvietė įsigyti kompaktinę plokštelę „Mano jaunystės tiltai“ bei fotografijų. „Mėgstu fotografuoti jūrą – man tai didžiulis atokvėpis“, - sakė jis.

Fotografuoti mėgsta ir Klaipėdos tarybos narys Audrius Vaišvila, jau surengęs kelias parodas. Į šventę jis atsinešė paveikslų.

Seimo narys Vytautas Grubliauskas gatvėje surengė koncertą ir mielai dalijo lankstinukus su būsimojo Pilies džiazo festivalio programa.

Kol Teatro aikštėje užkandžiavo svečiai, Atgimimo aikštėje varžėsi gatvės krepšinio aistruoliai, Danės upėje – baidarininkai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius