-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 23

Senatvės ar prarasto darbingumo pensija kai kuriais atvejais galės būti skiriama iš naujo

Seimas vienbalsiai – 72 balsavime dalyvavusiems parlamentarams balsavus už – priėmė Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo 42 straipsnio pakeitimo įstatymą.
Vyresnioji karta
Vyresnioji karta / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nustatyta, kad sukakusiems senatvės pensijos amžių netekto darbingumo (invalidumo) pensijų gavėjams netekto darbingumo (invalidumo) pensijos skiriamos iš naujo 42 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytais atvejais ir tvarka.

Šiuo metu senatvės pensijos amžių sukakusiems neįgaliesiems, kuriems tęsiamas netekto darbingumo pensijos mokėjimas, netekto darbingumo pensija negali būti skiriama iš naujo.

Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo 42 straipsnis. Pensijos skyrimas iš naujo:

1. Senatvės ar netekto darbingumo pensija gali būti paskirta iš naujo pagal naujus duomenis pensijos gavėjo prašymu, kai jis įgyja papildomą, ne mažesnį kaip vienų metų valstybinio socialinio pensijų draudimo stažą dirbdamas pagal darbo sutartį, narystės ar tarnybos pagrindu (8 straipsnio 2 ir 3 dalys).

2. Jeigu senatvės ar netekto darbingumo pensijos gavėjas, kuriam pagal šio įstatymo nuostatas buvo paskirta pensija turint minimalų, bet neturint būtinojo stažo, po pensijos paskyrimo dirbdamas pagal darbo sutartį, narystės ar tarnybos pagrindu (8 straipsnio 2 ir 3 dalys) arba dirbdamas savarankiškai (8 straipsnio 5 ir 6 dalys) įgyja būtinąjį stažą, jo prašymu senatvės ar netekto darbingumo pensija jam gali būti skiriama iš naujo, nepaisant to, kad po pensijos paskyrimo jo įgytas valstybinio socialinio pensijų draudimo stažas buvo mažesnis kaip vieni metai.

Šis įstatymas įsigalioja 2014 m. balandžio 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius