Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 19

Sendaikčių turguje – galimybė įsigyti tarybinį ugniagesių automobilį

Šį savaitgalį didžiausiame Lietuvoje senturgyje „Laiko ratu“ dalyvausiantys sendaikčių prekeiviai pirkėjams siūlo labai neįprastą sendaiktį – tarybinį ugniagesių automobilį.
Tarybinis gaisrininkų automobilis
Tarybinis gaisrininkų automobilis / UAB „Javitėja“

Pasak automobilį restauravusios įmonės direktorės, beveik trisdešimties metų senumo ZIL–131 dabar yra visiškai atnaujintas ir puikiai važiuoja bei tinka gaisrams gesinti.

„Kai įsigijome šią mašiną iš vienos savivaldybės gaisrininkų komandos, ji buvo visiškai nudėvėta ir jau nebenaudojama. Per pusmetį ją visiškai restauravome ir dabar puikiai funkcionuoja. Todėl šis automobilis tiktų ne tik Grūto parkui ar kokiai kitai panašiai vietai papuošti, bet jį drąsiai būtų galima naudoti pagal tiesioginę paskirtį“, – teigia Giedrė Aleksandravičienė, UAB „Javitėja“ direktorė.

Tiesa, ji negali pažadėti, kad didžiulį automobilį pavyks atgabenti iš Trakų rajono į Kaune vyksiančią mugę.

„Šiek tiek neramu, kad gana tolimos kelionės metu ką tik atnaujintai mašinai gali kas nors atsitikti – reikia rasti patyrusį vairuotoją. Kita vertus, šiuo automobiliu labai rimtai domimasi, tad iki savaitgalio galime jo jau ir nebeturėti“, – sako G.Aleksandravičienė.

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ rugpjūčio 20–22 dienomis vyksiančiame turguje laukiama apie 200 sendaiktininkų, kolekcininkų ir antikvarų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir kitų užsienio šalių.

Jie pasiūlys pačių įvairiausių sendaikčių – nuo įvairių instrumentų, baldų ir namų apyvokos daiktų iki karinės atributikos ir netgi senovinių ginklų. Dauguma daiktų yra pagaminti prieškariu, tarpukariu ir pokariu, bet yra ir siekiančių XIX ar net XVIII amžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius