Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 11

Septynis mėnesius teisme nepavyksta pradėti nagrinėti „Samanėlės“ bylos

Septyni mėnesiai, kai Šiaulių apygardos prokuratūra perdavė teismui UAB „Samanėlė“ direktoriaus Algirdo Šilino ir vyriausiosios finansininkės Stasės Jokšienės (buvusio generalinio prokuroro, dabar teisėjo Algimanto Valantino sesers) baudžiamąją bylą, tačiau ji vis dar nepradėta nagrinėti.
Prokuroras
Prokuroras. / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Šių metų pabaigoje turėtų sukakti senatis pagal vieną iš švelnesnių kaltinimų, rašo „Lietuvos žinios“.
Pernai rudenį Telšių rajono apylinkės teismui perduota byla keletą mėnesių gulėjo nejudinama, nes vienas po kito nusišalino trys teisėjai. Galiausiai visas Telšių teismas nusišalino nuo šios bylos nagrinėjimo.

Šių metų sausį byla perduota Joniškio rajono apylinkės teismui. Tačiau ir šiame teisme, kur bylą nagrinės teismo pirmininkas Vidmantas Gestautas, ji dar neatversta. Vasarį, kovą ir balandį turėję vykti teismo posėdžiai atidėti dėl A.Šilino ligos.

Kovo 18-ąją teismas kreipėsi į Telšių rajono ligoninę, prašydamas pateikti pažymą dėl ligonio neatvykimo į teismą, nurodant, ar dėl ligos A.Šilinas galės dalyvauti kovo mėnesį paskelbtuose posėdžiuose. Buvo gautas atsakymas, kad kovo mėnesį A.Šilinas negalės atvykti į teismą.

Šiuo metu Joniškio teisme sudarytas „Samanėlės“ šešių teismo posėdžių tvarkaraštis gegužei ir birželio pradžiai.

Pasak Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjo Vytauto Jončo, Joniškio teismas yra numatęs galimybę rengti išvažiuojamuosius teismo posėdžius Telšiuose, nes byloje yra apie 100 liudytojų, dauguma – Telšių gyventojai. Jų apklausa gali ilgai užtrukti.

S.Jokšienė ir A.Šilinas kaltinami apgaulingai tvarkę buhalterinę apskaitą ir slėpę mokesčius. 2006 metais bendrovė „Samanėlė“ tinkamai neįformino apskaitos dokumentų ir neįtraukė į buhalterinę apskaitą 341 tūkst. litų darbo užmokesčio, kitaip sakant, išmokėjo atlyginimus „vokeliuose“.

Šioje byloje beveik 168 tūkst. litų dydžio civilinį ieškinį yra pateikusi „Sodra“, ji reikalauja atlyginti valstybės patirtą žalą.

S.Jokšienė ir A.Šilinas ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę neigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius