Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 29

Sergejaus Lavrovo kliedesiai: Ukrainoje kariauja „daugybė lenkų ir lietuvių“

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Ukrainos „oligarchų sukurtuose ir finansuojamuose batalionuose kariauja daugybė lenkų ir lietuvių“.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Daugybė lenkų, lietuvių, europiečių kovoja šiuose batalionuose“, – į akis melavo Rusijos užsienio reikalų ministras „Bloomberg“ televizijai. Interviu pirmadienį paskelbtas Rusijos URM interneto svetainėje.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Kęstutis Girnius BNS sakė, kad tokiais kaltinimais Maskva siekia lietuvius įtraukti į „blogiečių“ sąrašą.

„Lenkai minimi kaip didžiausia tauta. O kaltinti lietuvius, kad jie kovoja su Rusija, yra įprasta. Panašių kaltinimų buvo ir per Čečėnijos karus. Antra vertus, Lietuvai negalima priekaištauti dėl rusų mažumos skriaudimo, tad norint įtraukti Lietuvą į blogiečių sąrašą, tokie kaltinimai patogūs“, – sakė K.Girnius.

Lenkai minimi kaip didžiausia tauta. O kaltinti lietuvius, kad jie kovoja su Rusija, yra įprasta.

S.Lavrovas interviu „Bloomberg“ taip pat tikino, esą Ukrainoje į kovas įsitraukę tik savanoriai iš Rusijos, bet ne reguliariosios pajėgos, o užsienio kovotojų yra abiejose pusėse.

NATO rugsėjo pradžioje skelbė turinti duomenų, kad Rusija į Ukrainos rytus pasiuntė kelis tūkstančius karių ir šimtus tankų bei šarvuočių. Pastarosiomis dienomis, po paliaubų paskelbimo, Aljanso atstovai pranešė stebintys rusų atsitraukimą.

Papildyta 13:42 val.:

Pasak Lietuvos URM, tokiomis kalbomis Maskva siekia pateisinti agresiją prieš Ukrainą ir kurstyti neapykantą lietuviams.

„Šiuos nepagrįstus ‎prasimanymus vertiname kaip provokaciją, kuria siekiama pateisinti prieš Ukrainos žmones vykdomą agresiją ir kurstyti neapykantą lietuviams Rusijoje“, – teigiama komentare, kurį URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas pateikė atsakydamas į BNS klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius