Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 05

Šernų išdaigos: Užgavėnių laukiančios Rumšiškės paverstos arimu

Šernų siautėjimas privertė koreguoti Užgavėnių šventės Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse organizatorių planus. Laukinių keturkojų išarta teritorija prie šventės centru tapusio muziejaus malūno tapo purvyne, netinkama žmonėms stovėti kertant blynus ir stebint tradicines Kanapinio ir Lašininio varžytuves.
Šernų išdaigos: Užgavenių laukiančios Rumšiškės paverstos arimu
Šernų išdaigos: Užgavenių laukiančios Rumšiškės paverstos arimu / Jovitos Skardžiūtės nuotr.

Kaip 15min pasakojo Rumšiškėse įsikūrusio muziejaus kultūrinės veiklos vadybininkė viešiesiems ryšiams Jovita Skardžiūtė, šernai muziejaus teritorijoje nėra retenybė, tačiau šiemet pirmi metai, kai dėl aktyvios jų veiklos teks net keisti šventės vietą.

„Pas mus didžiąją teritorijos dalį sudaro miškai, todėl įprasti laukiniai gyvūnai – šernai, stirnos. Kartais šernai pasidarbuoja, o tai ypač gerai matyti pavasarį, kuomet viską išknisa, turime su jais kovoti“, – sakė J.Skardžiūtė. 

Vis dėlto, anot jos, didžiausia šių metų problema yra ta, kad dėl atšilimo muziejaus teritorijoje šlapia, ir dėl to šernų išknistos valdos pavirto purvo klanais.

„Niekad nebuvo taip išknisę būtent prie malūno“, – pažymėjo J.Skardžiūtė ir pridūrė: „Dabar turime dalį pramogų perkelti į kitą vietą, tačiau taip pat netoli malūno, todėl tai problemų nesudarys“.

Rumšiškių atstovės teigimu, šiemet tikimasi, kad žiemos išvarymo šventėje dalyvių ir lankytojų bus ne mažiau kaip pernai, kuomet skaičius siekė apie 15 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius