Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 12

Šeškinės griuveną vis dar prilaiko medinės atramos

Sostinės Šeškinės prekybos kompleksas, kurio dalis prieš pusantrų metų nugriuvo, iki šiol stovi paramstytas mediniais ramsčiais. Šeškinės seniūnas Liudvikas Lajauskas pripažįsta, kad šių statinių remontas būtinas, tačiau teigia, jog pavojaus aplinkiniams nėra.
Paramstytas prekybinis kompleksas Šeškinės gatvėje laukia, kol dėl jo likimo susitars patalpų savininkai.
Paramstytas prekybinis kompleksas Šeškinės gatvėje laukia, kol dėl jo likimo susitars patalpų savininkai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Šeškinė

Šeškinės seniūno teigimu, konstrukcijos buvo sutvirtintos pagal visus reikalavimus ir atsižvelgiant į techninius ekspertų įvertinimus. „Teritorija buvo tvarkoma iš karto po griūties ir dar po kurio laiko. Mediniai ramsčiai tvirti, prilaiko visą konstrukciją“, – tvirtino L.Lajauskas.

Nelaimė Šeškinėje įvyko 2009-ųjų kovo 16-ąją apie 1 valandą nakties, kai pastato antro aukšto balkonus laikančių kolonų plytos subyrėjo ant perdangos, kuria žmonės patenka į antrame aukšte esančias įstaigas. Perdanga neatlaikė plytų krušos ir apie 10–12 metrų ilgio bei maždaug 4 metrų pločio pastato konstrukcija įlūžo. Tik per laimingą atsitiktinumą žmonės nenukentėjo.

Savininkų – trys dešimtys

Seniūnas pripažįsta, kad sprendimas konstrukcijas paremti medinėmis atramomis yra laikinas ir būtina kuo greičiau ieškoti būdų konstrukcijas arba remontuoti, mūryti papildomus betoninius stulpus, arba iš viso nugriauti. „Gal pigiau būtų nugriauti, bet tai turi nuspręsti savininkai. Kitą savaitę kviesime patalpų savininkų susirinkimą, atvyks ir savivaldybės atstovai, bendrausime, tarsimės, ką daryti toliau“, – sakė L.Lajauskas.

Didžiausia problema, anot seniūno, yra ta, kad šiame komplekse patalpas turi per 30 savininkų, todėl susitarti išties nelengva. „Savivaldybė savo patalpas pardavė, todėl galbūt dabar privatiems savininkams bus lengviau susitarti, gal atsiras lėšų“, – svarstė Šeškinės seniūnas.

Antrame pastato aukšte įsikūrusio vaikų ir jaunimo klubo „Babilonas“ direktorė Rolanda Šliažienė teigė jau nesidominti galimais remonto darbais.

„Savivaldybė visą tą raudonų plytų korpusą yra pardavusi, todėl mes artimiausiu metu turėsime išsikraustyti. Šiuo atveju savivaldybė elgiasi gražiai, nes mums prižadėjo sutvarkyti kitas patalpas, kuriose galėsime pradėti dirbti tik įsikėlę. Kraustysimės į F.Šopeno gatvę. Žinome, kad tikrai nebūsime išmesti“, – sakė R.Šliažienė.

Anot R.Šliažienės, ypatingų nepatogumų nugriuvus balkonui jie neturėjo, tik teko vaikščioti arba pro kitas duris iš kiemo pusės, arba pro čia pat įsikūrusį Socialinės paramos centrą. „Neturėjome savo įėjimo, tad buvo daug raktų ir perėjimų, bet prisitaikėme prie situacijos“, – teigė klubo „Babilonas“ vadovė.

Pardavė ir baseiną

Privatiems savininkams atiteko šalia Šeškinės prekybos komplekso esantis baseinas. Fontanas šioje vietoje neveikia jau kelerius metus, menininkų pastangomis jis buvo kiek atnaujintas šių metų rugsėjo 1-ąją. Pagal Vilniaus miesto bendrąjį planą Šeškinės baseinas patenka į teritoriją, kurioje vyrauja gyvenamoji, komercinė, visuomeninė veiklos. Tačiau kas dabartinio baseino vietoje atsiras, apsispręsti turės naujasis savininkas. Kas jis, kol kas neatskleidžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius