-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 13

Šeštokų gyventojai virto geležinkelio įkaitais

Europinės vėžės padalytų Šeštokų gyventojams Lazdijų rajono vadovų ir Susisiekimo ministerijos duotas pažadas, kad virš rekonstruojamo geležinkelio „Rail Baltica“ bus įrengta pėsčiųjų perėja, kol kas neįgyvendinti, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Geležinkelis
Geležinkelis / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Šeštokiškiams iš vienos miestelio dalies į kitą tenka kulniuoti aplinkiniais keliais. Daugiau kaip 700 gyventojų turintį Šeštokų miestelį plieniniai bėgiai į dvi dalis yra padaliję nuo pat geležinkelio į Suvalkus nutiesimo cariniais laikais – prieš beveik šimtmetį.    

Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus patarėjas Ričardas Slapšys neslėpė, kad su Šeštokų gyventojais apie perėjos būtinybę iš tiesų kalbėta. Tačiau jis LŽ aiškino, kad pėsčiųjų perėja virš geležinkelio „Rail Baltica“ Šeštokuose – savivaldybės rūpestis

LŽ kalbintas Lazdijų rajono meras Artūras Margelis tikino, kad „ne savivaldybių galioms yra įrengti perėjas, nes tam jos neturi pinigų. Iš kur dabar imtume 2-3 mln. litų? Tokių pinigų Lazdijų savivaldybės biudžete nėra„. Mero teigimu, su bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ vadovais merija yra sutarusi Šeštokų miestelio gyventojų problemą spręsti kartu – bus teikiama viaduko statybos paraiška 2014-2020 metų Europos Sąjungos finansiniam laikotarpiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius