Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 16

Sezoną atidaranti Palanga savaitgalį laukia poilsiautojų antplūdžio

Šį savaitgalį Palanga skelbs vasaros sezono pradžią. Tikimasi, kad į kurortą suplūs daugybė poilsiautojų, mat žadamas šiltas oras, tiesa, pagrūmoti ketina ir lietus su perkūnija.
Palanga sulaukė vasarotojų antplūdžio
Palanga savaitgalį laukia vasarotojų antplūdžio. / J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Palanga

Šiltąjį sezoną Palanga pasitinka muzikalia programa, joje – nuo chorų balsų iki Stasio Povilaičio koncerto.

„Norime parodyti, kokia muzikali, dainuojanti, grojanti, šokli yra mūsų tauta. Programoje – nuo pučiamųjų, folkloro muzikos iki chorų. Juokaudamas sakau, kad tai vos ne mini dainų šventė. Džiaugiamės, kad kartu su Stasiu Povilaičiu galėsime paminėti jo 50 metų jubiliejų scenoje. Vyks ir tradiciniai renginiai, vienas jų – kermošius. Jau daug metų jis yra kokybės etalonu, tautodailininkai siūlo kokybiškas paveldo prekes“, – pasakojo Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Nerijus Stasiulis.

Palangoje savaitgalį ketinama atšvęsti prieš kelias dienas kalendoriuje minėtą Mildos šventę. Lietuviška meilės diena bus minima folkloro kolektyvų apsuptyje.

N.Stasiulis teigė, kad šį savaitgalį Palangoje laukiama gausybės svečių, juk Palanga šiemet yra kultūros sostinė, o jos šūkis :„Myliu Palangą“. Manoma, kad per tris dienas kurortą gali aplankyti apie 200 tūkstančių poilsiautojų.

„Orą žada fantastišką. Juk prie jūros blogo oro nėra, yra bloga apranga arba bloga nuotaika“, – sakė jis.

Palangos turizmo informacijos centro vadybininkas Mindaugas Surblys teigė, kad susidomėjimas kurorto atidarymo švente labai didelis.

 „Šį savaitgalį tikimės daug daugiau svečių nei praėjusį, vadinamą gintarinį savaitgalį. Nakvynių dar galima rasti, tiesa, ne visi viešbučiai priima, kiti dar ruošiasi, kituose didelis užimtumas“, – sakė M.Surblys.

Palangos viešbučiai pajėgūs priimti apie 3 tūkstančius svečių, apstu vietų ir privačiame sektoriuje – nuomojami kambariai, butai. Pigiausiai nakvynė viešbutyje gali atsieiti apie 50 Lt, o privačiame sektoriuje lovą nakčiai galima rasti ir už pusę tiek. Teigiama, kad kainos šį sezoną nesikeitė.

Poilsiautojų srautui jau pasirengę ir gelbėtojai. Trečiadienį jie pradėjo budėti. Nors kišančių kojas į ledinį vandenį tik vienas kitas, kopose saulės spinduliais besimėgaujančių poilsiautojų jau nestinga. Savaitgalį Palangoje žadama apie 23 laipsnių šiluma, tiesa, gali pagrūmoti lietus ir perkūnija.

Palangos sezono atidarymo šventės programą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius