-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 09 16

Sezono pradžia – su G.Storpirščiu

Po ilgų vasaros atostogų į Kauno valstybinį dramos teatrą sugrįžo koncertų ciklas „Dainuojamosios poezijos palėpė“.
Aktorius, bardas Gediminas Storpirštis
Aktorius, bardas Gediminas Storpirštis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pirmajame sezono koncerte, kuris įvyks trečiadienį, 19 val., pasirodys bardų judėjimo atgaivintoju ir puoselėtuoju tituluojamas Gediminas Storpirštis su grupe. Kauniečių mylimas bardas pristatys naująjį savo albumą „Pranciškaus sodas“. „Dainuojamosios poezijos palėpės“ organizatoriai neslepia, kad į pirmąjį koncertą G.Storpirštį pakvietė neatsitiktinai: juk būtent jis „kaltas“, kad dabar dainuojamosios poezijos žanras vėl žydi, o koncertai ir festivaliai kasmet sulaukia vis didesnio pulko klausytojų.

G.Storpirštis – Jaunimo teatro aktorius, bardas, prieš dešimtmetį kartu su sūnumi Ainiu tikinęs, kad labai bijo varlės, nuo 2001-ųjų Vilniaus mokytojų namuose pradėjo organizuoti dainuojamosios poezijos koncertus, tuo paskatindamas ne vieną dabar jau populiarų, o tuomet dar tik pradedantį bardą parodyti savo kūrybą platesnei auditorijai. Šių koncertų populiarumas ir lėmė tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“, kurio meno vadovas taip pat yra G.Storpirštis, gimimą.

G.Storpirščio muzika skirta įvairiausio amžiaus klausytojams. Pasak paties dainiaus, su visais jis kalba kaip su lygiais, nepriklausomai nuo jų amžiaus, mat kiekvienas iš mūsų turime savyje gyvenantį vaiką: „Svarbiausia – sugebėjimas įžvelgti pasaulio stebuklingumą“. Šiame koncerte G.Storpirščiui talkins grupė, nors dažniausiai scenoje jis įpratęs būti vienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius