Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 06

Sezono uždarymas su atlikėjų paradu

Šiltas ir spalvingas jau 4-ą sezoną organizuotas dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio Žiogas“ atsisveikina iki kitų metų.
Donatas ir Saulius Petreikiai - broliai, pristatantys naują muzikinį projektą
Donatas ir Saulius Petreikiai - broliai, pristatantys naują muzikinį projektą / Organizatorių nuotr.

Pasak organizatorių, tradicinėje vietoje – Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje – vyksiantis paskutinis šio sezono koncertas atspindės svarbiausias festivalio idėjas: puoselėti dainuojamosios poezijos žanrą, kuriame puikiai sutaria ir savo vietą turi ne tik pripažinti senbuviai, bet ir kelią į žiūrovų širdis besiskinantis jaunimas.

Penktadienį suplanuotame baigiamajame koncerte kauniečiai išvys garsųjį aktorių ir režisierių Aidą Giniotį, šmaikščius ir teatrališkus „Stipriai kitaip“, naują Sauliaus ir Donato Petreikių projektą „Saulės broliai“ bei jaunąją dainuojamosios poezijos atlikėją Justiną Kaminskaitę.

Renginyje taip pat bus pristatyta Ugnės Karaliūtės, Dainiaus Ščiukos, Bertos Stubraitės Bocullo, Pijaus Vyčo ir Žygimanto Amelyno fotografijos darbų paroda.

Vakaro staigmena – svečias iš Portugalijos „The Uniform Lounge“. Tai solinis atlikėjo Joao Carloso Santos Mesquita projektas, prie kurio retkarčiais prisijungia ir kiti muzikantai. Pasak paties atlikėjo, jis groja akustinę muziką, kurioje taip pat susipina pop, bliuzo ir bosanovos stiliai.

Dar viena mažiau žinoma vakaro viešnia – jauna bardė J.Kaminskaitė. Pianinu grojanti mergina žavi mergaitišku žavesiu ir stebina stipriu balsu. Savo kūrybos dainas atliekanti J.Kaminskaitė sako, kad jos eilės – tai kasdieniai žodžiai, dainų harmonija nesudėtinga, tad daugiausia dėmesio ji skiria pačiam dainų atlikimui ir siekia, jog klausytojai, leistųsi užvaldomi muzikos taip, kaip ji kartais nusineša ją.

Kas – paskutinis projekto „Senamiesčio Žiogas“ koncertas

Kur – Ryšių istorijos muziejaus kiemelis (Rotušės a. 19)

Kada – rugsėjo 10 d., 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius