Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 10

Šiandien elektros tiekimą RST planuoja atnaujinti daugumai vartotojų

Rytų skirstomieji tinklai (RST) baigia atnaujinti elektros energijos tiekimą Kėdainių, Zarasų, Ignalinos ir Švenčionių rajonuose – vidurdienį vartotojų, likusių be elektros, skaičius šiuose rajonuose sumažėjo iki kelių dešimčių.
Audros padariniai
Audros padariniai / RST nuotr.

Intensyviausi elektros atnaujinimo darbai atliekami labiausiai savaitgalio uragano nuniokotuose rajonuose. Alytaus rajone be elektros likusių vartotojų skaičius sumažėjo iki 400, Varėnos rajone – iki 4800, Trakų – 800. Šiuose rajonuose nuo savaitgalio dirba daugiau kaip 90 RST operatyvinių brigadų. Alytaus ir Varėnos rajonuose bendrovei talkina Priešgaisrinės saugos ir gelbėjimo departamentas. Daugumai Alytaus, Trakų rajonų gyventojų elektros tiekimą RST planuoja atnaujinti šios dienos pabaigoje, Varėnos rajone – iki rytojaus vakaro.

Pasak, RST Operatyvinio planavimo grupės vadovo Ervino Pareigio, nuo pat sekmadienio daugiausia dėmesio ir pajėgų bendrovė skyrė elektros tiekimo atnaujinimui labiausiai nuo škvalo nukentėjusiems rajonams, kur be elektros liko didžiausias skaičius gyventojų. Šiuose rajonuose – Varėnoje, Alytuje ir Trakuose – gedimų šalinimo tempą stabdė sudėtingas gedimų vietų pasiekiamumas. „Pirmiausia turėjome išvalyti medžiais užverstus kelius, specialia technika sunkiai privažiuojamas vietoves, kuriose audros suniokotos oro linijos tęsiasi kelis kilometrus. Tik išvaliusios trasas mūsų brigados gali pradėti tinklo atnaujinimo darbus“, – sako E.Pareigis. Pasak jo, RST brigados nuo ankstyvo ryto iki sutemų nenuilstamai dirba, kad elektros tiekimas visiems vartotojams būtų atnaujintas kaip galima greičiau.

„Šiandien jau baigiame atnaujinimo darbus Panevėžio ir Utenos regionuose, todėl laisvas brigadas iš šių regionų siunčiame į Trakų, Varėnos ir Alytaus rajonus. Alytuje ir Varėnoje sulaukėme Priešgaisrinės saugos ir gelbėjimo departamento pagalbos. Jo atsiųsti pagalbininkai valo medžiais užverstas oro linijų trasas, – sako E.Pareigis. – Tikimės, kad šį vakarą dauguma Alytaus ir Trakų gyventojų vėl galės naudotis elektra. Varėnos rajone elektros tinklo atnaujinimo darbai gali užtrukti iki rytojaus vakaro.“

RST duomenimis, padėtis bendrovės tinklo teritorijoje stabilizavosi, jau nebegaunama naujų pranešimų dėl elektros tiekimo sutrikimų. „Jei neprasidės naujos gamtos stichijos, atsijungimų skaičius per šią dieną sparčiai sumažės“, – sako E.Pareigis. Jis džiaugiasi, kad net ir tokioje sudėtingoje situacijoje dauguma elektros vartotojų yra supratingi ir geranoriški.  

RST Operatyvinio planavimo grupės vadovas primena, kad gamtos stichijų metu ir po jų gyventojai neturėtų pamiršti saugaus elgesio reikalavimų, esant šalia nutrauktų oro linijų ar sugadintų įrenginių. O pastebėjus piktavalius asmenis, bandančius pasinaudoti avarine situacija ir pasisavinti elektros laidus ar spalvotąjį metalą, jie prašomi kuo skubiau pranešti telefonu 112 arba RST kontaktų centrui (tel. 1802).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius