Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 11

Šiauliai spaudos veidrodyje: Kryžių kalnas gąsdina prieš jį kovojusių ateistų nelaimėmis

Šiaulių spaudos veidrodis bando atspindėti priežastis, kodėl užsieniečiams Kryžių kalnas panašus į vieną šiurpiausių pasaulio vietų. Taip pat akcentuojama, kad nemažai socialinių būstų atitenka tiems, kam jų ir reikia. Raginama būti budriems imant gyvūną iš prieglaudos.
Kryžių kalno atlaidai 2014
Kryžių kalno atlaidai 2014 / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Šiaulių naujienos“ informuoja, kad šiemet apie 40-50 šiauliečių jau sulaukė arba sulauks socialinio būsto. Didžiules eiles iš vietos kiek pajudino Šiaulių miesto valdžia, kuri įsigijo apie dešimtį naujų socialinių būstų.

Didžiausia bėda, kad socialiniai būstai savivaldybei grąžinami su didelėmis skolomis. 

Taip pat vietas naujakuriams užleido ir buvę nuomininkai. Teigiama, kad pastarieji iš socialinių būstų išsikėlė dėl įvairiausių priežasčių: vieni sulaukė palikimo, kiti sukūrė šeimą ir persikėlė gyventi pas savo antrąją pusę.

Didžiausia bėda, kad socialiniai būstai savivaldybei grąžinami su didelėmis skolomis. Buvę gyventojai dažnai būna skolingi ne tik už nuomą, bet ir socialinius patarnavimus.

„Etaplius.lt“ rašo apie šeimą, kuri namo iš gyvūnų globos namų parsivežė kačiuką. Sumokėjo 20 litų. Kartu su gyvūnu gavo ir... grybelį. Su kačiuku teko atsisveikinti, o grybelį šeima gydosi iki šiol.

Gyventojams nesuprantama, kodėl pasiimant beglobį gyvūną reikia sumokėti pinigų. Gyvūnų globos namų atstovai tvirtina, kad pinigai reikalingi likusiems beglobiams pamaitinti. Galbūt šitaip aukojami pinigai galėtų būti skirti ne tik gyvūnų maistui, bet ir gydymui?

„Šiaulių kraštas“ kalbina et­no­lo­gę ir Šiau­lių tu­riz­mo in­for­ma­ci­jos cent­ro di­rek­to­rę Rū­tą Stan­ku­vie­nę. Jos teiraujamasi, kodėl už­sie­nio ži­niask­lai­da įtraukė Kryžių kalną į šiurpiausių objektų sąrašą?

Meškuičių kolūkio pirmininkas, ateistas, liepęs kasti žvyrą iš kalno, apsirgo vėžiu ir netrukus mirė. 

Etnologė kaip vieną iš daugelio kalno šiurpumų priminė kelias sovietmečio istorijas: „Pasakojama, kad Meškuičių kolūkio pirmininkas, ateistas, liepęs kasti žvyrą iš kalno, apsirgo vėžiu ir netrukus mirė. Vėliau mirusi vėžiu ir jo duktė, ir motina.

Milicijos kapitono, aktyviai stabdydavusio ir bausdavusio važiuojančius į Kryžių kalną, du vaikai nuskendo su automobiliu Geluvos ežere. Dar vienas milicininkas, aktyviai dalyvavęs griaunant kalną, užsimušė, važiuodamas automobiliu.

Pasakojama istorija apie žurnalistą, kuris rašė feljetonus į laikraštį apie Kryžių kalną ir jo lankytojus. Žurnalisto žmona nuskendusi ežere.“

VIDEO: Kryžių kalnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius