Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 29

Šiaulių apskrityje trūksta dviejų šimtų policininkų

Šiaulių apskrityje trūksta dviejų šimtų, t.y. daugiau nei dešimtadalio policininkų – tiek laisvų etatų šiuo metu yra apskrities vyriausiajame policijos komisariate.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas tvirtino, kad laisvų pareigūnų vietų negalima užpildyti dėl to, kad trūksta lėšų jiems išlaikyti.

„Prieš kelerius metus turėjome pakankamai lėšų naujiems darbuotojams priimti, o norinčiųjų įsidarbinti nebuvo. Dabar dėl ekonominės krizės norinčiųjų dirbti policininkais daugėja, bet mūsų galimybės – ribotos. Turime daugybę pretendentų, tačiau dėl ekonominės situacijos visų laisvų etatų neužpildysime“, – kalbėjo E.Lapinskas.

Pradedančio policininko alga šiuo metu yra apie 1,5 tūkst. litų.

Sudėtinga padėtis susidarė Kelmės ir Radviliškio rajonų policijos komisariatuose – čia pareigūnų trūksta labiausiai. Kelmės rajono policijos komisariate laisvų etatų – ketvirtadalis, Radviliškyje jų šiek tiek mažiau.

Radviliškio rajono policijos komisariato viršininkas Alvydas Lideikis BNS tikino, jog labiausiai trūksta viešosios ir kriminalinės policijos pareigūnų. Komisariato vadovas teigė esantis sunerimęs dėl to, kad jei paskelbus amnestiją nusikalstamumas rajone gali išaugti.

Praėjusiais metais iš Šiaulių apskrities rajonų nusikalstamumas labiausiai didėjo Kelmės rajone.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius