Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 15

Šiaulių bankas analitikus nustebino paskolų portfelio augimu

Šiaulių banko veiklos rezultatai atitiko lūkesčius ir juos net kiek viršijo, sako analitikai.
Šiaulių bankas
Šiaulių bankas / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Banko akcijos biržoje brango 1,23 proc. iki 0,329 euro, nors bendros nuotaikos Baltijos biržose ir nebuvo tam palankios, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Reakcija biržoje rodo, kad rezultatai atitiko lūkesčius ar juos net kiek viršijo. Akivaizdu, kad banko sprendimas į vadovybę pritraukti specialistų iš SEB banko duoda vaisių“, – sako finansų patarėjo įmonės „AJD Capital“ direktorius Aurimas Launikonis.

Anot jo, labiausiai į akis krenta banko paskolų portfelio augimas, per antrąjį ketvirtį sudaręs daugiau nei 200 mln. litų.

„9 proc. augimas per ketvirtį nuo bendro paskolų portfelio tikrai yra labai daug. Tokiais rodikliais kol kas negali pasigirti ir rezultatus taip pat pradėję skelbti skandinavų bankai. Matyt, į tai sukoncentruotos naujosios vadovybės akys“, – teigia A. Launikonis.

Tiesa, jis pažymi, kad Šiaulių bankas vis dar priverstas formuoti atidėjimus, kai, pvz., SEB bankas jau skelbia apie atidėjinių virtimą pelnu.

„Tačiau tokia jau buvo mažesniųjų bankų atidėjimų formavimo politika. Kita vertus, banko vadovybė jau anksčiau sakė, kad šiemet atidėjinių formavimo išvengti dar nepavyks, nes jų formavimo strategija nebuvo tokia konservatyvi kaip skandinaviškų bankų“, – teigia pašnekovas.

Jis Šiaulių banko grupės pelno sumažėjimo nesureikšmina, nes tai esą galėjo paveikti pavieniai „banko antrinių įmonių projektai“.

Šiemet pirmą pusmetį bankas uždirbo 6,4 mln. litų, banko grupė – 6,3 mln. litų grynojo pelno.

Palyginimui, pernai tuo pačiu metu pernai, bankas patyrė 11,1 mln. litų, o grupė -13 mln. litų nuostolių.

Nuo metų pradžios Šiaulių banko paskolų portfelis išaugo 1,9 proc. iki 1,899 mlrd. litų, indėliai – 8 proc. iki 1,807 mlrd. litų, turtas – 9,4 proc iki 2,555 mlrd. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius