Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 29

Šiaulių chuliganai iš Krymo aneksiją smerkiančių plakatų išpjovė žodį „Ukraina“

Šiauliuose prieš metus Edgaras Adomaitis su savo draugų palaikymu įgyvendino idėją – Krymo gatvėje pastatė tris šio pusiasalio aneksiją smerkiantys plakatai. Stendą puošė užrašas „Krymo gatvė, o Krymas – tai Ukraina!“ – dviem kalbomis. Pastarosiomis dienomis vandalai išpjovė užrašus „Ukraina“. Plakatus teko nukabinti.
Šiauliuose vandalai suniokojo ukrainietiškus stendus
Šiauliuose vandalai suniokojo ukrainietiškus stendus / Facebook grupės nuotr.

Pernai rugsėjo 23 dieną šiaulietis E.Adomaitis jau buvo suderinęs visus leidimus su Šiaulių savivaldybe ir policija, todėl Krymo gatvėje pastatė tris spalvingus Ukrainą palaikančius plakatus.

E.Adomaičio fb nuotr./Edgaras Adomaitis
E.Adomaičio facebook nuotr./Edgaras Adomaitis

Specialiai sukurtoje Facebook grupėje jis ragino žmones ateiti ir įsiamžinti prie šio objekto, palaikyti Ukrainą, nuo kurios atkando Krymą. Nuotraukas buvo siūloma žymėti #Krymogatve #ВулицяКримськa.

Edgaras su šia idėja neturėjo jokių ekonominių tikslų – nei uždirbti, nei išgarsėti. Jis tiesiog mestelėjo draugams idėją, o šie jį labai palaikė.

Visi iškart puolė fotografuotis ir skleisti žinia apie neteisėtai aneksuotą Krymą.

Palaikė ne tik draugai. Kai stendai buvo statomi, tuomet pro šalį ėję žmonės atvirai reiškė susižavėjimą tokia idėja.

Visi iškart puolė fotografuotis ir skleisti žinia apie neteisėtai aneksuotą Krymą.

„Man tai atrodo logiška. Domėjausi istorija. Taip pat ieškojau, ar dar yra kur Lietuvoje Krymo gatvė. Neradau, o gal tiesiog į elektroninius žemėlapius neįvesta. Beje, Šiauliuose yra ir Sevastopolio gatvė“, – kalbėjo vyras.

E.Adomaitis per metus savo pastatytus tris stendus remontavo tris kartus, o dabar buvo priverstas nuimti – kažkoks nedorėlis peiliu išpjovė žodžius „Ukraina“. Neaišku kas – liudininkų nėra.

Idėjos autorius teigia, kad ankstesni plakatų suniokojimai buvo chuliganiškos prigimties – tiesiog užkliūdavo kokiems prisigėrusiems jaunuoliams. Paskutinis sugadinimas aiškiai pakvipo „vatnikais“.

Ne bėda – šiaulietis planuoja pagaminti tokius pat plakatus ant paaukštinimo, kad šįkart jau nekliūtų eiliniams chuliganams ir „vatnikams“.

Apie sugadinimus jis pranešė policijai. Tiesa, iš jos gavo atsakymą, jog tyrimas nutrauktas – neranda kaltininkų.

Šiaulietis teigia, kad visuomene jis nenusivylė. Anaiptol – jis suprato, kad su mūsų visuomene yra viskas gerai. Absoliuti dauguma žmonių nuoširdžiai palaiko Ukrainą ir smerkia Krymo aneksiją.

Pastebėjo, kad stendus žmonės kartais remontuodavo patys. Nutrūkusius raiščius žmonės keitė batraiščiais – kad tik spalvingas stendas toliau stovėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius