-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 13

Šiaulių ligoninėje chemiškai nudegė devyni naujagimiai

Šiaulių ligoninės Akušerijos ir ginekologijos klinikoje devyni naujagimiai patyrė cheminius nudegimus ir yra gydomi inkubatoriuose.
Kūdikis
Kūdikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Medikai sako nesuprantą, kodėl įprasta higienos procedūra antiseptiniu aerozoliu sukėlė tokią netikėtą alerginę reakciją, pranešė LNK „Žinios“.

Šiaulių ligoninės Akušerijos ir ginekologijos klinikoje devyni sveiki gimę naujagimiai šiuo metu gydomi Naujagimių reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje. Jie patyrė cheminius odos nudegimus, kai medikai antiseptiniu skysčiu nuvalė odelę už ausų, pažastyse ir kirkšnyse.

„Po šešių valandų buvo pastebėta, kad yra alerginis bėrimas – pasimatė veidukuose. Išvysčius naujagimį paaiškėjo, kad yra susidariusios uždegiminės pūslelės pažastėlėse, po kirškšniukais – ten kur, odelės glaudžiai viena prie kitos“, – sakė Šiaulių ligoninės laikinoji Akušerijos ginekologijos direktorė Angelė Jurgaitienė.

Chemiškai oda nudeginta devyniems naujagimiams – visiems, kuriems procedūra buvo atlikta penktadienį. Du iš jų jau buvo išleisti į namus, tačiau vėl grąžinti.

Kauno perinatologijos centro specialistų patarimu naujagimiai skubiai perkelti į inkubatorius ir gydomi antialerginiais vaistais. Dėl jų raminamojo poveikio mažyliai mieguisti, tačiau medikų teigimu, jų būklė patenkinama – kvėpavimas nesutrikęs, nekarščiuoja, apetito nepraradę.

Nepatvirtintais duomenimis, tas antiseptikas buvo naujos rūšies, tačiau medikai tikina, kad skystis – įprastas, patvirtintas Farmokopėjoje ir perkamas pagal klinikos vaistinės užsakymą.

„Metų metais naudojamos priemonės; jos fasuojamos į atitinkamas bonkutes, ir mes gaunam jas tokias, kokios jos yra fasuotėje. Ir kodėl būtent iš šitos bonkutės ir į šitą sureagavo, tiesiog negaliu atsakyti“, – tikino A.Jurgaitienė.

Gydytoja sako, kad per jos 40 metų praktiką šioje klinikoje toks atvejis pirmas. Aerozolis nebenaudojamas, užrakintas ir bus išsiųstas tyrimams. Apie nelaimę informuota Sveikatos apsaugos ministerija. Bus atliekamas tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius