Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 18

Šiaulių meras Justinas Sartauskas po susitikimo su premjeru įsakė ruoštis skyryboms su „Skyway“

Šiauliuose kosminių traukinių poligono ir bandymų laboratorijos nebus. Šiaulių meras Justinas Sartauskas po susitikimo akis į akį su premjeru Algirdu Butkevičiumi šiandien pat įsakė rengti tarybos sprendimą dėl sutarties nutraukimo su skandalingai pagarsėjusia „Rail Skyway Systems Ltd“.
Algirdas Butkevičius ir Justinas Sartauskas
Algirdas Butkevičius ir Justinas Sartauskas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiandien galutinai tapo aišku, kad Šiauliuose neskambės kosminių traukinių stygos. Premjeras Algirdas Butkevičius pakalbėjo su Šiaulių meru Justinu Sartausku. Merui įrodymų neprireikė. Jam pakako, premjero autoriteto.

Šiandien liepiau rengti tarybos sprendimo projektą dėl anksčiau priimto sprendimo panaikinimo.

Jis pasakė, kad informacija yra neviešinama, ir pasiūlė savivaldybei panaikinti sutartį su „Rail Skyway Systems Ltd“. Vertindamas Vyriausybės vadovo autoritetą, šiandien liepiau rengti tarybos sprendimo projektą dėl anksčiau priimto sprendimo panaikinimo“, – kalbėjo miesto galva.

Investicijų sutartyje „Rail Skyway Systems Ltd“ įsipareigojusi per trejus metus įkurti 150 darbo vietų, investuoti mažiausiai 60 milijonų litų. Pati bendrovė žadėjo per tą laiką investuoti žymiai daugiau – 260 milijonų eurų,

Savivaldybė turėjo tik skirti nenaudojamą 30 hektarų sklypą. Tiesa, esantį visai šalia karinės NATO bazės. Ieškota galimybių nutiesti bandymams 30 kilometrų ilgio koridorių tarp Šiaulių ir Jelgavos greitaeigių styginių traukinių bandymams.

Premjeras man yra autoritetas. Jis pasakė ir to pakanka.

Kitas miesto tarybos posėdis vyks kitą ketvirtadienį, rugsėjo 25 dieną. Tuomet ir bus užbaigiama vos prasidėjusi draugystė su „Rail Skyway Systems Ltd“.

J.Sartauskas teigė, kad premjeras nepasakė nieko apie „Rail Skyway Systems Ltd“ kenkėjišką ar neteisėtą veiklą. Meras suprato, kad savivaldybė tokios informacijos negali gauti. Informacija yra slapta.

Jokio oficialaus rašto meras sakė nelauksiantis. Pradėjo veikti iškart po pokalbio su premjeru. „Premjeras man yra autoritetas. Jis pasakė, ir to pakanka.“

O kaip dėl „Rail Skyway Systems Ltd“ sumokėto milijono litų užstato? „Turėsime bendrovės paklausti, į kurią sąskaitą pervesti pinigus. Neprognozuoju jų veiksmų, tačiau vos tik bus nurodyta sąskaita, mes milijoną grąžinsim“, – komentavo J.Sartauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius