Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 13

Šiaulių pareigūnai žvalgo turgavietes

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai tęsia reidus turgavietėse, vykdydami prevencinę priemonę „Turgus“.

Kaip ir prieš kelias dienas, taip ir rugpjūčio 12 dienos vizitas į turgų buvo vaisingas. Šį kartą įkliuvo Rusijos pilietis, turintis nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje. Šešiasdešimtmetis Alikas A. turgaus pirkėjams siūlė nelegalių kompaktinių plokštelių, teigiama išplatintame pranešime. 

Tačiau jose įrašyti ne vien kino filmai ar muzika. Už nedidelę kainą, 10–15 litų, jis siūlė įsigyti kompaktinių plokštelių su kompiuterinėmis programomis, kalbų žodynais, enciklopedijomis, automobilių remonto žinynais, automobilių gedimų diagnostikos programomis, buitinės technikos remonto žinynais, kompiuterių operacinėmis sistemomis „Windows“, „Vista“, žvejybos, ginklų valdymo žinynais ir plokštelėmis, kuriose mokoma atlikti masažą. Tokios neįprastos produkcijos policijos pareigūnai turgavietėje rado pirmą kartą.

Vyras šiai veiklai buvo pasiruošęs rimtai, mat jo namuose rasta dar 250 greičiausiai parduoti paruoštų nelegalių plokštelių. Jas Alikas A. kopijuodavo iš originalių 200, rusų kalba įrašytų kompaktinių plokštelių. Už kūrinių neteisėtą atgaminimą, neteisėtų kopijų platinimą ir laikymą jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Kiek švelnesnė bausmė laukia 35 metų šiauliečio S.J. kuris tą pačią dieną toje pačioje turgavietėje siekė pasipelnyti pardavinėdamas 8 piratines plokšteles su filmais. Piniginę baudą S.J. mokės ne pirmą kartą, mat už tokią pat nelegalią veiklą  buvo baustas 2008 metų pabaigoje.

Tą pačią dieną Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus policijos pareigūnai su Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais apsilankė „Dvaro“ turgavietėje, kur tikrino, ar prekiautojai nevykdo neteisėtos komercinės veiklos. Ir čia pažeidimų būta. Septynių prekiautojų laukia administracinė atsakomybė, mat neturėjo verslo liudijimo arba padarė kitų prekybos taisyklių pažeidimų.

Viena iš Europos Sąjungos teisėsaugos institucijų veiklos prerogatyvų – kova su intelektinės nuosavybės teisių apsaugos pažeidėjais. Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams taip pat intensyviai tenka ir teks kovoti su šiuo reiškiniu mieste bei apskrityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius